изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 06:13 EEST
Клуб "Майчина грижа" събра на една сцена таланта на Добрич в невероятен концерт    
НовиниФантастичен концерт подари на Добрич и неговите деца дамски клуб "Майчина грижа", който успя да събере на сцената на Летния театър таланта на Добрич. В концерта, посветен на 20-годишнината на клуба и Деня на детето, участваха изпълнители на фолклор, поп певци, модерен балет, спортни танци, карате и много други, а участниците бяха от 2 до 19-годишни.

 


Около два часа и половина продължи Маратонът на таланта, организиран от дамски клуб „Майчина грижа” в Добрич. Фантастичният концерт, който представи разностранните таланти на децата от града, бе посветен на 20-годишнината на клуба и Деня на детето.
Председателят на клуба Сабина Дукова благодари на присъстващите, дошли, за  да се насладят на таланта на децата от Добрич. „Именно тук , на тази сцена,  сред тези прекрасни деца и младежи, ние – дамите от клуба, решихме да отпразнуваме своя 20-и рожден ден”, каза тя.
„Преди 20 години се събрахме, няколко жени, решили да изровят от пепелта  историята благотворителна инициатива на нашите прабаби и си избрахме насока  работа, а именно да подпомагаме таланта – онзи неподправен добрички талант, прославил града  по света, онзи талант, който се развива и расте, независимо от трудностите и ударите на съдбата.   Тези 20 години ние неотменно успяваме да помагаме на нашите деца – на онези от тях, които са ощетени по един или друг начин от съдбата, но са достатъчно талантливи, постоянни и упорити, за да развиват онова, което Бог им е дал. Успяваме да им помагаме, защото сме от този град на хора, заредени с доброта и щедрост, хора, които с радост даряват за развитието на таланта и за нашето бъдеще – децата”, каза още в приветствието си към участници и гости на концерта Сабина Дукова.
Поздравителни адреси бяха получени от кмета Йордан Йорданов и директора  СОУ „Св. Кл. Охридски” Юлияна Герасимова.
Около 320 талантливи деца се качиха на сцената по време на концерта. С много красиви и вълнуващи изпълнения се представиха вокалните групи при детска ясла „Пролет” и детска градина №9 „Пчеличка” – „Златно зрънце”, както и фолклорна група при ЦДГ №8 „Бодра смяна”. Ще се включат талантите от арт център „Палитра”, от поп-рок студио „Сарандев”, спортен клуб „Алексия”,  NNS Crew, ансамбъл „Добротица”, фолклорна танцова студия „Добруджа”, танцов състав при ФСГ „Васил Левски”,  биг-бен и вокални изпълнители от СОУ „Св. Кл. Охридски”, карате клуб „Самурай”, както и певицата Мария-Магдалена Русева и изпълнителят по спортни танци Калин Петров.
Последни на сцената пресъздадоха красотата на българските народни танци изпълнителите от Представителна танцова студия „Добруджа”. Грандиозният финал настъпи след последните акорди на изпълняваните от тях народни танци, когато на сцената децата-участници в концерта пуснаха в небето 100 балона. НДТ
Очаквайте по-късно и снимки от концерта

 


Сходни връзки

Клуб "Майчина грижа" събра на една сцена таланта на Добрич в невероятен концерт | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.30 секунди