изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 17:46 EEST
14-годишната Даниела изчезнала в Дунав пред очите на смаяните си приятели    
Новини Детето, което изчезна вчера в река Дунав е плувало с приятели в реката. Когато всички решили да излязат на брега, момичето не се появило. Това разказа Мартина Димова, която е подала сигнала до телефон 112.Децата са искали да отидат на градския басейн, но той все още не бил отворен. Затова решили да поплуват в Дунав.


Момичето се казва Даниела и е на 14 години, съобщава "24 часа". Инцидентът се е случил в западната част на града, в близост до плажа до базата на фирма „Поларис”. Децата отишли да се къпят в реката малко след 15 часа, след около 30 минути се появили на брега и започнали да викат Даниела.

„Аз бях с приятелка на брега. Дойдоха 5-6 момчета на около 16-18 години. След 15 минути дойдоха 7 деца на възраст между 10 и 14 години – три момчета и четири момичета. Започнаха да й викат името и казаха, че е изчезнала. Тогава се обадих на 112.”, разказа Димова.

Част от присъстващите са започнали да я търсят по брега, а по-големите момчета са влезли във водата. „За да не стане още някой инцидент, ги посъветвах да излязат от водата.”, каза Димова.

Тогава се е появила и полиция и започнало издирването по брега и във водата от кораб на „Гранична полиция”.

Децата са плували в близост до брега, разказали, че момичето опитало да им докаже, че може до доплува до празна бутилка, която била по-навътре в реката. Последно са видели как Даниела опитва да достигне бутилката и изведнъж изчезва във водата.

Мартина Димова разказа, че на плажа често ходели деца без придружител. Плажът бил предпочитан и от по-възрастните силистренци, въпреки че е неохраняем.

„Каквито и мерки да вземат, за да направят труден за достигане този плаж има много пътечки, по които може да се стигне. Аз съм на мнение, че плажът може да се направи охраняем, това ще бъде единственото спасение в подобни ситуации”, каза Димова.

До миналата година лесно можело да се стигне до тази част на речния бряг. Скоро обаче била поставена ограда, която не спряла хората, тъй като те минавали през пътечки в горската част до реката.  http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

14-годишната Даниела изчезнала в Дунав пред очите на смаяните си приятели | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди