изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 02:52 EEST
Над 30 безработни ще работят като озеленители    
НовиниПовече от 30 млади безработни, които не са се регистрирали в Бюрото по труда и не учат, имат шанса да намерят препитание в общинското предприятие "Устойчиви дейности и проекти" в Добрич.


Това стана ясно при представянето на проект „Активни заедно“, по който общината е партньор.
Проект „Активни заедно”, финансиран по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020, бе представен в Община Добрич. Проектът се осъществява от Авангард Персонал Консултинг в партньорство с община град Добрич и е с начална дата 11 май 2016 г. Представен бе от Павел Павлов, съуправител на фирмата, както и от ръководителя на проекта Миглена Кирова.
Младежите на възраст между 15-29 години ще бъдат обучени за озеленители по проекта "Активни заедно", финансиран с над 215 000 лева по новата оперативна програма "Развитие на човешките ресурси".
Общинското предприятие очаква нови подготвени работници тъкмо когато има много тревни площи за косене след падналите дъждове, каза заместник-кметът по икономическото развитие и европейските фондове Росица Йорданова. През цялото лято ще има много работа в зелената система на града и трябват подготвени хора, които ще работят със сложна малогабаритна техника, добави заместник-кметът по устройство на територията Боян Коларов.
Целта на проекта е да се активизират млади хора на възраст между 15 и 29 години, които не са регистрирани в Бюрото по труда и не са в процес на обучение за придобиване на професионална квалификация, да се мотивират, да се обучат и да бъдат назначени за 6 месеца в Общинското предприятие „Устойчиви дейности и проекти”.
В рамките на проекта ще бъдат определени 52 младежи, от които 42 души ще бъдат включени в обучение, а за 34 ще бъде осигурена субсидирана заетост за шест месеца, каза Павел Павлов от екипа на проекта. По думите му част от младежите ще има шанса да започне работа и в други дружества или да се върне в училище.

 


Сходни връзки

Над 30 безработни ще работят като озеленители | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди