изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 16:10 EET
КОМИСАР НИКОЛАЙ СПАСОВ ОГЛАВИ ОБЛАСТНАТА ДИРЕКЦИЯ НА МВР В ДОБРИЧ    
Ред и сигурност Тази сутрин главният секретар на МВР Георги Костов пристигна в Добрич, за да представи новия директор на Областната дирекция на МВР.  Това е досегашният зам.-шеф на полицията във Варна комисар Николай Спасов. Преди това той е работил като началник на група „Престъпления против собствеността“ при Първо РПУ на СДВР.




НДТ преди дни писа, че директорът на Областната дирекция на МВР в Добрич Веселин Колев и заместникът му Костадин Харитов се очаква да бъдат сменени.. Срещу двамата се извършват проверки от Инспектората на МВР по подадени сигнали. Все още няма данни те окончателно да са приключили. В края на миналата седмица Колев и Харитов са били повикани в МВР. Дадена им е възможност да решат дали ще се пенсионират или ще се съгласят да бъдат преместени.



Главен комисар Георги Костов:
Лични взаимоотношения внасят сянка върху репутацията на всички работещи в ОД на МВР служители, коментира пред НДТ главният секретар на МВР Георги Костов. Той съобщи, че проверките на Инспектората на МВР по сигналите срещу досегашния директор Веселин Колев и заместника му Костадин Харитов са приключили и заключението е, че са неоснователни.  „Въпреки че сигналите са недействителни, обезпокоителното е, че ги има, че има такъв тежък, дълбок личностен конфликт между хората, които трябва да направят организацията, така че да подобрят сигурността в региона и обществото да се чувства по-добре“, каза той. И допълни, че е добре всички в дирекцията да разберат, че това е работа, това е служба в услуга на обществото. „Тези постове не са ни бащиния. И да разберат, че в такива личностни конфликти и войни няма големи победители, а има големи губещи“, посочи главният секретар. Според него, като цяло, в Добрич съставът, с който разполага МВР, е от компетентните, от добрите служители, които имаме. С относително висока антикорупционна устойчивост. Те обаче не са най-натоварените. Може би, тук се крие разковничето на проблема, каза Георги Костов.
Той допълни, че досегашният директорът на Областната дирекция Веселин Колев е упражнил правото си за прекратяване на правоотношения със системата на МВР поради придобиване право на пенсия и вече не е служител на МВР. Зам.-директорът на областната дирекция Харитов е служител на ОД на МВР – Варна. „Това в контекста, че няма големи победители, а големи губещи“, каза Костов.

Комисар Николай Спасов:
Комисар Николай Викторов Спасов е роден на 18.03.1978 г. в гр. София.  Завършил е висшето си образование в "Университета за национално и световно стопанство" – София със специалност "Икономика и управление", образователно - квалификационна степен "бакалавър", а по-късно взима магистърска степен в специалността "Публична администрация".
Преминал е обучение в Академията на МВР за срок от една година. На работа в Министерство на вътрешните работи постъпва през 2008 г. на длъжност разузнавач I степен в сектор "Противодействие на криминалната престъпност" към Осмо районно полицейско управление при Столична дирекция на вътрешните работи.  Продължава своето кариерно развитие в Главна дирекция "Борба с организираната престъпност", а след това е назначен за началник на криминална група в полицейски участък към Осмо районно полицейско управление при Столична дирекция на вътрешните работи. Преди да бъде назначен за зам.-директор на ОД на МВР - Варна, е работил като началник на група "Престъпления против собствеността" при Първо районно полицейско управление на Столична дирекция на вътрешните работи.

Пред НДТ комисар Николай Спасов заяви, че тепърва ще се запознае със ситуацията в дирекцията на МВР в Добрич. Основните приоритети, които ще преследва като цели ОД но МВР – Добрич, ще са приоритетите на министерството, конвенционалната престъпност, корупцията. И, разбира се, престъпността в малките населени места, самотно живеещите хора, каза той. Увери, че ще се работи, както по неразкритите въоръжени грабежи, така и по случаите на безследно изчезналите от Добрич. Не е притеснен от създалото се напоследък напрежение в дирекцията, тъй като счита, че „всеки проблем, който е на масата, е решим“.

 
 


Сходни връзки

КОМИСАР НИКОЛАЙ СПАСОВ ОГЛАВИ ОБЛАСТНАТА ДИРЕКЦИЯ НА МВР В ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди