изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 03:43 EEST
МЦ „Медика –Албена” ЕАД отбелязва 30-годишен юбилей    
Туризъм    МЦ "Медика - Албена" е най- големият комплексен медицински балнеологичен, СПА  и уелнес център в България,  eдинствен на територията на к.к. "Албена"  и един от най-добрите медицински СПА   и уелнес центрове по крайбрежието на Черно море с 30- годишна история, специализиран  в лечението на заболявания като:


•    Опорно - двигателния апарат - с възпалителен, дегенеративен и травматичен произход в хроничен стадий, ревматичен полиартрит, подагрозен артрит, ревматоиден артрит, инфекциозни артрити с известна етиология, деформираща артроза, дископатии, рани и  ортопедически операции, тендовагинити и др.
•    Периферната и централната нервна система - неврити, невралгии, полиневрити, плексити, радикулити, каузалги и др.
•    Функционални нервни заболявания ( лечението се провежда през хладните месеци на годината) - неврастения, стресови състояния, вазомоторни неврози, мигрена, умствена и психическа преумора с общо отслабване на силите и намалена работоспособност.
•    Кожни заболявания - псориазис, невродермит и уртикарии.
•    Проблем с целулит и затлъстяване.
•    Състояния на преумора и стрес.

     Ежегодно  специалистите на центъра изготвят нови лечебни програми на базата на най- новите достижения във физиотерапията и рехабилитацията. Ежегодно се инвестира  в най- новите технически достижения, много често – първи в България.
    Изготвената през пролетта на 2015 г програма GUNA АРТРОФИТ  за третиране на ставни проблеми получи моментално висока оценка в Германия ,Франция и Белгия .Стотици пациенти се лекуваха по тази програма с много добри резултати и над 80% от тях са заявили намерението си  да я ползват и през 2016 година.Програмата представлява индивидуално прилагано дозиране на GUNA- фореза,дълбока осцилация и апликации с лечебна кал  на проблемните стави.Още със създаването си програма Артрофит е одобрена и се реимбурсира от здравните каси в Германия, а партньорите ни са изявили желание за ексклузивни права при лечение на немски граждани.
     Като резултат годишно през центъра преминават между 2000 и 2500 пациента, а през октомври 2015 на годишните медицински оскари „Медика –Албена” получи награда в категория „Международно признание”
     На 04.06.2016г. МЦ „Медика –Албена” ЕАД  ще отбележи 30 години от създаването си с Юбилейна научна сесия. Откриването  ще бъде в 10:00ч. в зала „Лагуна Гардън”, където ще се проведе конферентната част на празника. Ще бъдат представени  презентации от проф. д-р Енчо Калчев, д-р Ивайло Христов, д-р Огнян Софтов. Избраните теми са „История на Медика- Албена”, „Иновации, въведени през годините” и „Програма „Витал” и здравословен начин на живот”.  Председателят на Асоциацията по физикална медицина и рехабилитация – д-р Татяна Ангелова ще запознае гостите с ползите от пелоидотерапията (калолечението).
       Световният опит в областта на GUNA терапията, ще сподели д-р Веселин Прокопиев, представител на Intellect Pharma.  В презентацията на доц. Илия Тодоров, завеждащ клиника по Физикална медицина и рехабилитация към МУ Варна,  основна тема ще бъде приложението на FASTUM GEL, продукт на ф-ма Berlin Chemie, при конкретни случаи.
       Една от иновациите в МЦ „Медика-Албена” – апарат за дълбока осцилация, ще бъде представен в детайли от Деян Пехливанов, представител на фирмата вносител  за България – Медикосервиз.
       След кратка почивка  гостите на Юбилейната научна сесия ще имат възможността да се насладят на природните дадености в к.к. Албена, както и на иновативните услуги в МЦ „Медика –Албена”.
        Сред официалните гости потвърдили присъствието си  са зам. министър на туризма  Ирена Георгиева, зам. министър на здравеопазването Адам Персенски,  проф. д-р Христо Деанов, Станимир Станков – председател на НАСТ (Нацонална асоциация по СПА и уелнес туризъм) и др.
         Празникът ще завърши с официална вечеря – коктейл в бар „Ганвие”. В приятна атмосфера и приятелски разговори  присъстващите гости и домакини ще могат да споделят спомени за миналото, мнение за настоящето и идеи за бъдещето. 
 


Сходни връзки

МЦ „Медика –Албена” ЕАД отбелязва 30-годишен юбилей | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди