изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 22:26 EEST
Председателят на ЖГЕРБ Ирена Соколова: Жените в ГЕРБ са деен участник в политическите решения    
НовиниОбществото ни се нуждае от ново гражданско участие. Най-голямата необходимост за страната ни днес е  постигането на диалог. Жените са деен участник в процеса на вземането на политически решения на различни нива. Това заяви при откриването на Четвъртата политическа академия на Жени ГЕРБ в курорта Албена  председателят на организацията Ирена Соколова. „Жените са другото лице на присъствието в политиката, използвайки привилегията, че сме жени“, каза още тя. На форума присъстват близо 200 дами от областните структури  на  ЖГЕРБ в цялата страна.




Ирена Соколова посочи, че седем от министрите в правителството са жени, както и 24 от народните представители на ГЕРБ. „Ние носим отговорност за бъдещото поколение“, посочи лидерът на Жени ГЕРБ.
Богдан Мирчев, представител на Ханс Зайдел за България, коментира, че в България не се налага да се въвеждат специални квоти за участие на жени в политиката, тъй като още от началото на прехода преди 26 години те са се включили активно и дейно. Той подчерта, че предстоят президентски избори, които ще са сериозно предизвикателство, особено в условията на тежка геополитическа криза и бежанската вълна. Мирчев предупреди, че много от партиите, ще предпочетат пътя на популизма, за да си осигурят гласове.
Румен Иванов, областен ръководител на ГЕРБ-област Добрич и народен представител, приветства представителките на Жени ГЕРБ и подчерта, че участието на жените в политиката е белег не само за европеизация на политически живот и общестно, но и гаранция за по-хуманна и насочена към отделния човек политика на партията.

 


Сходни връзки

Председателят на ЖГЕРБ Ирена Соколова: Жените в ГЕРБ са деен участник в политическите решения | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.89 секунди