изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 17:52 EEST
Прключи хоровият фестивал в Балчик    
НовиниСръбският хор от Студентския културен център в Ниш с диригент Зоран Станисавлиевич взе Голямата награда за цялостно представяне в Международния хоров фестивал „Черноморски звуци“ в Балчик.


Позлатената статуетка, символ на фестивала, е съпроводена и с парична премия. Студентите от Ниш получиха също диплом и плакет от Съюза на българските композитори за най-добро изпълнение на българска песен от чуждестранен хор и са победители в категория "Смесени хорове".
Приключилият тази вечер музикален форум събра 20 хорови формации от България, Сърбия, Молдова, Гърция, Турция и Швеция.
На гала концерта днес диплом за най-добре представил се български хор взе Смесен хор „Алабреа“ от София с диригент Атанаска Попова. Наградата бе присъдена от Българския хоров съюз.
Журито с председател Ваня Монева и колегите й д-р Валентина Георгиева и Амброш Чопи отреди награда за хор „Алабреа“ за най-добре представил се еднороден хор.
Вокален ансамбъл „Езерец“ от Благоевград, дирижиран от Илиян Юручки, е  победител сред фолклорните хорове. Ансамбълът получи награда на Съюза на българските композитори за изпълнение на съвременна българска песен.
Народно читалище „Паисий Хилендарски-1870“, домакин на тазвечершния концерт, награди Атанаска Попова като най-переспективен млад диригент.
Диплом от Съюза на българските музикални и танцови дейци за диригентско майсторство получи Зоран Стасавлиевич от сръбския град Ниш.
По традиция шестото издание на фестивала в Балчик определи титлите Мис и Мистър фестивал. Овациите на публиката събраха Мила Георгиева – от хор „Алабреа“ и Неманя Ерич от Ниш, Сърбия.
Фестивалът се организира от Сдружение "Музикален свят Балчик" с подкрепата на Община Балчик, НЧ "Паисий Хилендарски - 1870", ДКИ КЦ "Двореца", Университетски ботанически градини, Исторически музей Балчик.
 


Сходни връзки

Прключи хоровият фестивал в Балчик | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди