изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-17 @ 03:29 EEST
Министър Теменужка Петкова: Основен приоритет е диверсификацията на доставките не енергоносители    
Новини„Енергийната политика на една държава вече не е само въпрос на вътрешна политика, но и на геополитика“, каза министърът на енергетиката Теменужка Петкова по време на Четвъртата политическа академия на Жени ГЕРБ в Албена.


Най-важният приоритет пред нас, заяви министър Петкова, е диверсификацията на доставките на енергийни носители. „Това е така, защото цените са по-високи в условията на липса на конкуренция, но и поставя страната ни в зависимост от страната доставчик“, обясни тя.
Теменужка Петкова описа проблемите в сектора, наследени от правителството на Пламен Орешарски-огромна задлъжнялост в размер на 3.7 милиарда лева, като 2 милиарда от този дълг са формирани само от проекта за АЕЦ –Белене и Цанков камък. „Регулаторната политика в областта на енергетиката беше използвана за политически цели и това беше довело енергетиката до колапс“, коментира министър Петкова.
„Всички мерки, предприети от правителството на ГЕРБ в областта на енергетиката, успяха да спрат увеличаването на този дефицит.  Създаването на фонд „Сигурност“ в енергетиката доведе до положителни резултати-само за три месеца генерира приходи от 183 милиона лева“, подчерта още Теменужка Петкова.
По думите на енергийния министър, БЕХ е на печалба за 2015-та година, а НЕК за пръв път от много години има положителен финансов резултат.

 


Сходни връзки

Министър Теменужка Петкова: Основен приоритет е диверсификацията на доставките не енергоносители | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди