изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 14:25 EEST
Министър Николина Ангелкова: Имаме стратегия концесионерите да се превърнат в инвеститори    
НовиниМинистерството на туризма вече е готово със стратегията за привличане на инвестиции в сектора.


През успешното за сектора лято, което очакваме, трябва да предложим висококачествен продукт и по този начин да превърнем станата в устойчива дестинация за туризъм. Това заяви по време на Политическата академия на Жени ГЕРБ в Албена Николина Ангелкова, министър на туризма.
Тя съобщи, че стратегиите за развитие на туризма се изготвят в тясно сътрудничество с бизнеса, особено в областта на подготовка на кадри за сектора. От тази година плажовете вече се стопанисват от Министерството на туризма, което предвижда промяна в управлението им.
„Това е много важен фактор, тъй като България е с една от най-малките брегови ивици и с изключително голяма материална база“, коментира министър Ангелкова.
Николина Ангелкова съобщи още, че се подготвя режим за смесени концесии в областта на туризма, така че концесионерите да се превърнат в инвеститорите и да имат дългосрочен интерес. Очаква се това да стане в скоро време с промените в Закона за концесиите.
„Страната ни разполага с уникален потенциал в областта на културно-истроическия туризъм, минералните и спа услуги, който остава неоползотворен. Затова министерството полага големи усилия за тяхното промотиране“, заяви Ангелкова.
Николина Ангелкова представи и идеята на Министерството в областта на фестивалния туризъм, както и популяризирането на страната ни чрез реализирането на холивудски продукции в България.


 


Сходни връзки

Министър Николина Ангелкова: Имаме стратегия концесионерите да се превърнат в инвеститори | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди