изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 07:17 EEST
КИТАЙЦИ ВЗЕХА 68% ОТ ИНТЕР, МОРАТИ ВЕЧЕ НЕ Е ЧАСТ ОТ КЛУБА    
КитайКитайският гигант за продажби на дребно "Сънинг Комърс Груп" от днес официално е собственик на Интер. Това стана ясно на специална пресконференция в Нанкин, където бе обявено, че китайците са купили 68.55 процента от акциите на Интер (Милано). Бившият президент на италианския гранд Масимо Морати продаде целия си дял в клуба, който бе малко под 30 процента.

Настоящият мажоритарен собственик на "нерадзурите" Ерик Тохир ще остане с близо 31 процента от акциите на Интер. Така Морати, който е най-успешният президент в историята на миланския гранд, напуска 18-кратните шампиони на Италия след 21 години в ръководството на клуба. Морати има 16 трофея за 16 години като президент на "черно-сините" от Милано.
"Купуването на Интер е част от нашата стратегия за развитие на "Сънинг Комърс Груп". Благодарим на Тохир и Морати, които ни позволиха да влезнем. Футболът и Интер ще позволят да Сънинг да се развие още повече в света. Целта ни е да върнем Интер на световния връх", коментира милиардерът Жан Джиндонг, който е собственик на компанията.
"Следващите пет години Интер ще бъде в Китай, ще се стремим да развием още повече Интер в Азия и най-вече в Китай", допълни Джиндонг, който обяви, че в близко бъдеще ще вземе 100% от акциите на "нерадзурите". Не случайно той и Тохир си размениха фланелки на Интер с името на Джиндонг и номер 100 преди да си кажат наздраве с шампанско за край на пресконференцията.
 


Сходни връзки

КИТАЙЦИ ВЗЕХА 68% ОТ ИНТЕР, МОРАТИ ВЕЧЕ НЕ Е ЧАСТ ОТ КЛУБА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди