изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 22:23 EEST
Плажният хандбал завладява терените на Албена /снимки/    
СпортПлажният хандбал завладява ваканционно селище „Албена“ от 9 до 12 юни. Миналото лято атрактивният, динамичен и емоционален спорт се завърна в родния ни курорт с държавните първенства и привлече вниманието на хилядите туристи. В националните шампионати това лято участие вече заявиха 12 мъжки, 8 юношески и по 6 отбора жени и девойки. По този начин се очертава турнирът да е най-масовият и най-силен в страната.


„За втори пореден път държавното първенство по плажен хандбал ще се проведе в КК „Албена”, където ни предоставят отлични условия. Комплексът разполага с две игрища, с трибуни, които са най-добрите в страната за нашия спорт. Новото тази година е, че юношите и девойките ще бъдат на възраст до 16 години. Това се налага, защото националните отбори ще участват за пръв път на Европейско първенство /Назаре,Португалия/, което е и етап за класиране на Младежките олимпийски игри през 2018 г. в Буенос Айрес. След като вече е почти сигурно, че плажният хандбал ще бъде официално олимпийски спорт от игрите през 2024 г., интересът на всички европейски държави нарастна. Затова и комисията по плажен хандбал, съвместно с ръководството на БФХ направи неимоверни усилия, за да имаме два отбора на европейско за юноши и девойки. Не напразно и международната организация е определила тази възраст - очаква се след осем години това поколение да е в основата на първото участие на плажния хандбал на летните олимпийски игри. Очакваме, съвместно с нашите домакини от КК „Албена”, през тези 5 дни да сътворим истински празник. По време на турнира ще доуточним  с ръководството на комплекса идеята ни през следващите години да кандидатстваме за европейско или световно първенство. За да натрупаме опит, вероятно ще организираме и турнир, който да е част от Европейския тур по плажен хандбал. Каним всички, които имат възможност да наблюдават срещите по този атрактивен спорт и почивайки, да се забавляват заедно с нас”, сподели председателката на КПХ към БФХ г-жа Марияна Стаматова. Домакините от Албена, съвместно с Виваком, ще предоставят два мобилни телефона чрез томбола - Sony Xperia M4 Aqua и   Lenovo A6000.
Александър Димитров


 


Сходни връзки

Плажният хандбал завладява терените на Албена /снимки/ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.38 секунди