изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 01:59 EEST
Възможно ли е човек да умре от смях, страх или секс?    
Любопитно Смъртта е най-трагичната неизбежност на човешкия живот. Но понякога тя е съпроводена с не толкова сериозни обстоятелства. Оказва се, човек може дори да умре от прекалено смешен виц или по време на любовни ласки.


 

Смъртоносна интимност

Ако си мислите, че смъртта по време на секс е фантасмагория, грешите. Всяка година от това умират повече от 50 хиляди души (и това са само документираните случаи). Като правило смъртта настъпва вследствие на голям стрес и физически натоварвания по време на секса на фона на проблеми със здравето.

И в 90% от случаите на мястото на покойника се оказват мъжете – най-често не им издържа сърцето. Жертвите обикновено са женкари на възраст. Но най-интересната част от статистиката е, че около 75% от мъжете умират от секс, докато го правят с любовници или проститутки, а не със съпругите си. Неведнъж жертви на проститутки са ставали и известни политици.

Например Нелсън Рокфелер.
Добре известният банкер и вицепрезидент на САЩ умира през 1977 г., две години след като излиза от политиката.

Смъртта застига политика в кабинета му, докато прави любов с помощничката си. Преди пристигането на медицинския екип, своевременно успяват да облекат Рокфелер и да го сложат да седне на стола, но опитите им да припишат смъртта му на внезапен сърдечен удар не сработват – упоритите лекари документират смъртта му именно по време на секс.

Феликс Фор
Друга жертва на плътските удоволствия можеше да стане френският президент Феликс Фор, който умира през 1899 г. В официалните документи като причина за смъртта му се посочва инсулт, без да се дават каквито и да било подробности, въпреки че веднага след инцидента в Париж плъзват упорити слухове за съвсем друго.

Твърди се, че Фор починал след като любовницата му, известната парижка куртизанка Маргьорит Стенел, запознава президента с удоволствията на оралния секс. Бедният човек не могъл да издържи на подобни сексуални новости. Впрочем, друга популярна версия за смъртта на президента е била отравяне.

Раул Велосо
Но най-куриозният случай е в Чили през 2001 г. Кандидатът за парламента на тази страна, Раул Велосо, член на партията на хуманистите, умира малко преди изборите - сърцето на политика не издържа на коктейла от хапчета, алкохол и любовни ласки.

Но местната избирателна комисия не успява да премахне името му от бюлетините. И тъй като необичайната смърт на политика е била широко отразена в медиите, кандидатът бързо става известен в цялата страна и… печели изборите.

Но жертви на секса, разбира се, не са само политици. Британският пилот Робърт Мортимър умира в Белгия по време на любовна игра с две „дами”. Той прекалил с райския газ, който използвал. Един популярен американски актьор - Дейвид Карадайн, е застигнат от смъртта, докато мастурбирал в хотел в Банкок.

В Русия популярен става случай с 28-годишен жител на Коломни, на име Сергей, който се хванал на бас с две приятелки, че може да издържи с тях в леглото 12 часа. Залогът бил 200 хиляди рубли.
Преди началото на „маратона” Сергей предварително изпил три таблетки виагра – доза, много по-висока от допустимата. В резултат на това мъжкото достойнство на Сергей скоро отекло и посиняло, а младият мъж бил приет по спешност в болница. Умира от отравяне на кръвта, причинено от масирано възпаление.

Опасно смеене

Според народната мъдрост смехът удължава живота. Но както се оказва - не винаги. Понякога той води до скоростното му приключване. Историята познава не един и два случая на смърт от пристъпи на смях.
Първият такъв случай датира от древна Гърция, III век преди новата ера. Известният философ, един от основателите на стоическата школа Хризип от Соли, според легендата е починал от пристъп на неконтролируем смях, когато дава на магарето си да пие вино и след това вижда как то се опитва да яде смокини от дърветата.

Известно е, че смехът е погубил също и средновековния цар Мартин I от Арагон и италианския писател Пиетро Aретино. Друг виден представител на литературата, кубинският поет-модернист Хулиан дел Касал, умира от смях по време на вечеря с приятели. Един от гостите на масата разказва виц и поетът реагира с неконтролируем пристъп на смях. Това води до разслояване на аортата, кървене и внезапна смърт.

Способни да убиват са не само вицовете, но също така и комедиите. През 1975 г. от смях умира 50-годишен зидар от Великобритания, Алекс Митчъл. Докато гледал телевизионния сериал „Лакомства” (The Goodies) Митчъл се смял повече от 40 минути, без да спира, а след това сърцето му е поразено от инфаркт. Съпругата на починалия по-късно благодари на създателите на поредицата за това, че са направили последните моменти на съпруга й толкова щастливи.

Ето още един подобен случай - през 1989 г. датският лекар Oле Бентсън умира, докато гледа комедията „Риба, наречена Уанда”. Според колегите му пулсът на медика преди смъртта му е достигнал до 250 удара в минута и той получил инфаркт. А вие ще рискувате ли да гледате този филм?

Пръв умира страхливецът

Също както и при секса или при смеха, сам по себе си страхът не може да е причина за смъртта, въпреки негативния характер на емоцията. Като правило смърт от страх настъпва в резултат от обилното отделяне на адреналин в кръвта, което едно слабо сърце не може да издържи.

Може би най-известната смърт от страх се случва в литературата - в известната история за Шерлок Холмс „Баскетвилското куче”.

Учените са нарекли този феномен ефект на „Баскетвил”, въпреки че в името на справедливостта приоритетът не принадлежи на сър Артър Конан Дойл, а на неграмотните шамани и магьосници, които са имали невероятни познания за човешката физиология. Шаманът казвал на човека: „Утре ще умреш!” И той наистина умирал. Убивал го... страхът от смъртта.

Доказано е, че страхът е в състояние да въздейства върху организма, увеличавайки десетки пъти способностите на даден човек или свеждайки ги до нулата. Страхът увеличава усещането за болка, топлина, студ, жажда. Има много случаи, когато хора са замръзвали, въпреки че са имали в себе си кибрит, или са умирали от глад, без да изразходват запасите си от храна. Изключителният учен Ален Бомбард, прекосил Атлантическия океан на надуваема лодка без храна и вода, пише: „Повечето от жертвите на потънали кораби не са умрели от глад и жажда, убил ги е страхът.” Анализът на човешкото поведение в такива ситуации показва, че само 20% адекватно оценяват ситуацията и вземат правилните решения. Точно те оцеляват. Останалите умират още в първите дни, когато тялото е далеч от изчерпване на резервите си да се бори.
 
Какъв е механизмът?
 
Това което по народному се нарича „разрив на сърцето”, в медицината се определя като остър инфаркт, - казва кардиологът Евгени Горпиченко. – Разривът на една от обвивките на сърцето, по-често на миокарда, е най-сериозното усложнение при сърдечен удар. Кръвта се излива от сърцето, то намалява обема си и престава да изпълнява своята функция на помпа. Настъпва шок и смърт. Най-уязвим е човек през първите осем дни на заболяване. Ето защо пациент с остър инфаркт не трябва да се движи и да се тревожи. Опасен е силният страх и за тези, които все още не ги е застигнал инфарктът, но имат проблеми със сърцето. Стресът увеличава нивото на адреналина. А това води до спазъм на кръвоносните съдове, високо кръвно налягане, учестено дишане и сърдечна дейност. Настъпва моментът, в който „слабото звено” се разпада... Резултатът зависи от дозата на страх. Внезапният и силен страх, граничещ с ужас, може и да убие.
  
Милена ВАСИЛЕВА
http://zdrave.to

Как да разпознаем зверски загорялата жена
Австралийка се омъжва за дърво, с което правила най-добрия секс в живота си
Започна най-кървавият вегетариански фестивал в света (СНИМКИ 18+)
Интелигентната жена трябва да има много любовници
Британките с по 4 любовници едновременно, докато си търсят съпруг
Хроничното недоспиване ни грози с полов лунатизъм /18+/
Ця­ла­та ис­ти­на за за мюсюлманския харем
Целомъдрието е най-неестественото сексуално извращение
Непознати факти за спермата
Нимфоманията е болест без лек
 


Сходни връзки

Възможно ли е човек да умре от смях, страх или секс? | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди