изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 04:30 EEST
ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ НА ВАРНА ПОИСКА КРАНЕВО    
НовиниСвлачището, с което той мотивира искането си, не е наша територия, твърди кметът на Балчик Николай Ангелов



Мястото на Обзор и Кранево е във Варненска област, заяви в интервю за Дарик областният управител Стоян Пасев. Аргументите му за Кранево, което е в област Добрич, са по отношение на решаването на проблема със свлачищата по пътя край морето. Свличането на земни маси между „Златни пясъци” и „Албена” се намира на територията на две области и няколко общини.
„Заради свлачището между „Златни пясъци“ и Кранево има реална опасност да пропадне пътят в района, призна областният управител. „При последния обход там огледът показа, че пукнатината е на 4,5 метра от асфалта. Водопроводът там е компрометиран и започна подмяна. Проблемът е, че свлачището е на територията на две области – Варна и Добрич, и всички институции си прехвърлят отговорността. Освен това няма и готов проект“, заяви Пасев и уточни, че двете областни администрации заедно ще кандидатстват за проектиране.
Кметът на село Кранево Румен Николов отказа коментар по въпроса. Кметът на Балчик Николай Ангелов научи от НДТ за идеята на губернатора на Варна. Той е категоричен, че на територията на Община Балчик, респективно на село Кранево, няма свлачище. Границата между двете области е по средата на т.нар. северен плаж и проблемите със свлачищата са на територията на община Аксаково, респективно – във Варненска област. Никой не е коментирал с нас такава идея, заяви Ангелов.
Кметът припомни, че преди години е имало спор за границата между двете общини – Балчик и Аксаково, която е и граница между двете области. След водени през 90-те години на миналия век съдебни дела са определени границите и през 2003 г. е подписан разделителен протокол, съгласуван с тогавашните областни управители, с който са установени сегашните граници. НДТ

 


Сходни връзки

ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ НА ВАРНА ПОИСКА КРАНЕВО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди