изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 13:18 EEST
Прокуратурата образува досъдебни производства за два европроекта в Шабла    
НовиниЗа двата проекта в Шабла, за които прокуратурата иззе документацията, има образувани досъдебни производства. За


всяко едно има наблюдаващ прокурор от окръжна прокуратура. Има определени от ръководството на полицията разследващи полицаи и екип от оперативна работници, като двата екипа са отделни. Това е така, тъй като злоупотребата със средства е по различни програми и по различен начин с участието на различни хора. Разликата в двата проекта не е само до размера на сумата, за която става въпрос, а и затова, че финансирането е от различни програми. Това съобщи окръжният прокурор Пламен Николов.
Става въпрос за проекта за ремонта на стадиона в Шабла, финансиран от държавен фонд „Земеделие” и проект, по който е изградена площадка за наблюдение и парк с енергийна пирамида до шабленския фар и рибарското селище. Документите и по този проект за иззети от Окръжната прокуратура. По него предстои да бъде назначена съдебно-счетоводна експертиза. Около 0,5 кубически метра е обемът на иззетата документация по проекта за стадиона, а по другия - по-малко.
„Всеки, който има поне малко гражданска доблест и прочете какво пише на табелата и надникне през оградата на стадиона, то се вижда. Няма как онова, което е сътворено вътре да струва 5,6 млн. лева. Най-меката дума, която бих използвал, това е безобразие. Тепърва с г-н Спасов ще установяваме нещо друго – дали някой в районното управление на МВР в Шабла е написал поне един ред за това, което може да види всеки минаващ по улицата. Дали са докладвали на тогавашното ръководство и, ако не са докладвали, една очевадна злоупотреба, той, аз съм убеден, че ще изясни на какво се дължи бездействието на полицаите от районното управление, което е на няколко стотин метра до стадиона. Бъдете убедени,че това няма да се размине без последици за служителите, които носят отговорност за това“, каза още прокурорът.
Относно проекта „Площадка за наблюдение и парк с енергийна пирамида“ до входа на Кария, той коментира че в Шабла от столетия си мечтаят за поне една буна, за да могат рибарите или любителите на водните спортове да има къде да спрат. „Какви хубави съоръжения можеше да се направят с тези пари – 260 000 лева. Дават се тези пари за някакви енергийни пирамиди, а няма пари да се укрепи брега на нос Шабла, който ерозира или за една елементарна буна. Пилеят се пари за глупости. Трудно направих връзката между пейките, които са направени на тази площадка за наблюдение и парка за пирамидите и програмата за рибарство, по която е финансиран обектът. Убеден съм, че на никой рибар не му трябват нито пейки, нито пирамиди. В тази държава докато не се спре даването на пари за глупости, няма да тръгнем напред. Този проект е показателен за голямата глупост, която се върши в държавата. Не се дават пари за онова, което наистина би помогнало на хората по някакъв начин, а буквално за глупости. Досъдебното производство трябва да покаже дали  по тази програма е предвидено финансиране на пейки“, подчерта прокурорът.
Заповедта за този проект е получена директно от главния прокурор на държавата, тъй като той е запознат с региона.  Сигналът за проекта
Има и други проекти с европейско финансиране но прокурорът отказа да обяви кои.

 


Сходни връзки

Прокуратурата образува досъдебни производства за два европроекта в Шабла | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди