изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 00:12 EEST
Инвестираха 5 млн. лв. в дестилерия в Добрич    
НовиниОткриване на дестилерия за етерични масла в Добрич ще се състои на 15 юни, съобщи кметът Йордан Йорданов.


Той поясни, че „Есетере България“ ЕООД са подали документи в края на ноември- началото на декември миналата година, след разговори с него, за строежа на въпросната дестилерия. Администрацията се справи на високо ниво за много кратки периоди бяха издадени абсолютно всички документи, включително и строителни разрешения, посочи кметът.
Тази дестилерия предоставя на града над 80 работни места и инвестиции в рамките на 5 млн. лева. Компанията майка е базирана в САЩ. „Есетере“ е изцяло българско дружество, създадено и управлявано тук от българи.
„Надявам се, фермерите в региона, които произвеждат лавандула, маточина идруг вид растения, от които се произвеждат етерични масла,  да усетят разликата в отношението  към тях“, каза кметът.
На втори етап намерението на инвеститорите е тези етерични масла не само да бъдат изнасяни от България, а да има и местно производство на различни видове продукти. Идеята е те да бъдат реализирани на българския пазар. 

 


Сходни връзки

Инвестираха 5 млн. лв. в дестилерия в Добрич | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди