изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 02:14 EET
Пет проекта на НПО ще финансира Общината    
НовиниОбщина Добрич ще финансира пет проекта на НПО и Граждански сдружения по Програмата за финансиране на граждански инициативи в полза на местната общност през 2016 година.


В изпълнение на решение 4-11/28.01.2016 г. на Общински съвет град Добрич за финансиране на граждански инициативи в полза на местната общност  в размер на 10 000 лева от общинския бюджет, сформираната със заповед №126/04.02.2016 г. Комисия организира процедурата за класиране на постъпилите в обявения срок девет проектни предложения на неправителствени организации и граждански сдружения от град Добрич. В резултат на техническата и финансова оценка одобрените проектни предложения се финансират по низходящ ред до изчерпване на средствата за бюджетната 2016 година. Първият проект е „Да помогнем на сърдечно болните деца от град Добрич” – Асоциация „Детско сърце – гр. Добрич“. Той е събрал 92 точки. Общата стойност на проекта е 1 696,00 лева и ще получи финаниране от общината в размер на 996,00 лева. Дейностите по проекта предвиждат около 25 деца и младежи с вродени сърдечни малформации – оперирани или на които предстои операция да получат жизнено необходимите им за осигуряване на пълноценен живот висококвалифицирани прегледи от водещи специалисти на Детската кардиологична клиника при Националната кардиологична болница – София. Безплатните медицински прегледи ще се проведат в МБАЛ – Добрич в два дни през месец септември, което облекчава бюджета на семействата и дългия и тежък път за сърдечно болното дете до София.
 Вторият проект е „Приказка за здраве” на СНЦ „Здравна грижа за всеки“. Той е събрал 89 точки. Общата стойност на проекта е 4 460,00 лева и ще получи финансиране от общината на стойност 3 000.00 лева. Проектът предвижда да бъдат проведени поредица интерактивни неформални обучения на 170 деца от начален курс на обучение (7 – 10 год. възраст) на теми „Здравословно хранене“ и „Физическа активност“ в 4 училища на град Добрич, с цел създаване на здравни знания и мотивиране на децата да се грижат за здравето си. Освен обученията ще бъдат организирани 8 масови прояви – 4 спортни състезания и 4 кулинарни изложби, както и издаване на здравно-образователен стикер. Идеята е провокирана от факта, че най-разпространените заболявания, регистрирани при профилактичните прегледи на учениците от община Добрич са затлъстяване, гръбначни изкривявания, бронхиална астма, смущения в зрението.

Следващият проект е „Новата картина на моя живот! Арт терапия за хора с увреждания 2016“ на  Сдружение на инвалидите „Надежда“, Добрич със събрани 87 точки. Общата стойност на проекта е 3 428,00 лева и ще получи финансиране от общината на стойност 2 138,00 лева. Основната идея на проекта е чрез средствата на изкуството да се помогне на хора с увреждания да преодолеят чувството за самота и непълноценност, ограниченията в мисленето и страха от действие. Със съдействието на художници участниците в проекта – 15 души с увреждания ще създадат свои картини и ще организират изложба, с което обществеността ще може да се докосне до душата на инвалида.
Четвъртият проект е „Изкуство по добруджански“- Сдружение „Уайс Мен Клуб Добрич“ с 87 точки. Общата стойност на проекта е 5 390,00 лева и ще получи финансиране от общината на стойност 2 900,00 лева. Проектът има за цел да възроди фолклора на Добруджа чрез работни ателиета с предучилищните и първите класове в СОУ „П. Р. Славейков“ на Добрич. Децата не само ще научат повече за фолклора, етно-културните особености на добруджанската област, но и ще придобият практически умения по приложни изкуства, които могат да прилагат цял живот. В проекта ще се включи високо квалифициран професионален екип от етнолози, художници и сътрудници от АЕМО „Стария Добрич“, антиквари. Дейностите на проекта целят да насочат детската енергия в позитивни дела и да ги научи на родолюбие като творят с плодовете на природата. Ще бъде проведен и конкурс за най-добри сувенири и продукти от ателиетата, които ще бъдат включени в изложби.
Последният проект е „Величието на България през Първото българско царство“ – СНЦ  „Хоби С клуб“ с 87 точки. Общата стойност на проекта е 1 310,00 лева и ще получи финансиране в размер на 860.00 лева. Планираните дейности по него имат за цел 50 души в  неравностойно положение от добричките организации на сляпо-глухиге да попълнят знанията си по история на Бьлгария по времето на Първото българско царство. Ще бъдат организирани работни срещи с Регионалната организация на слепите – Шумен и съвместни посещения на РИМ – Шумен, Плиска и Велики Преслав.
 


Сходни връзки

Пет проекта на НПО ще финансира Общината | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди