изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 07:28 EEST
Предлагат трима ученици от Добрич за национална диплома    
НовиниТрима ученици от Добрич ще бъдат предложени за почетното отличие „Национална диплома“ на МОН.


Отличието е индивидуална награда, която се присъжда на зрелостници за отличен /6,00/ успех по всички учебни предмети, вписани в дипломата за завършено средно образование и за изявени способности в областта на науката, техниката, културата и спорта. Отличието има морална стойност и е признание за високи постижения на ученици от българските училища.
Предложени са абитуриентите от ЕГ „Гео Милев“ Марина Димитрова и Томислав Рачев, и Веселина Василева от Хуманитарна гимназия „Св. Св. Кирил и Методий“.
С пълни шестици от двете задължителни матури е още един ученик от ЕГ „Гео Милев“ – Васил Манев, който е и един от двамата носители на отличието на името на основателя на училището – Йордан Парушев, но се оказало, че дипломата му не е 6,00.
Още двама ученици от Добрич имат по две пълни шестици от матурите, но едната оценка е от трета матура – по избор. Иван Янков от ЕГ „Гео Милев“ и Николай Господинов от ЧПГ „Леонардо да Винчи“.  Те имат оценка 6,00 от една от задължитените матури и на матурата по избор, но нямат пълна шестица по втората задължителна матура, обясни Тодоров.

 


Сходни връзки

Предлагат трима ученици от Добрич за национална диплома | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди