изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 18:12 EEST
СЛЕД КЛАСИРАНЕТО ЗА НОВИЯ ПРИЕМ В ЦДГ В ДОБРИЧ ОСТАВАТ СВОБОДНИ МЕСТА    
НовиниСлед класирането за новия прием в целодневните детски градини /ЦДГ/ в Добрич има 49 свободни места като се очаква родителите на одобрените за постъпване 546 деца да внесат определената депозитна такса, съобщи заместник-кметът по хуманитарните дейности д-р Емилия Баева.


Има свободни места за прием в шест от детските градини в Добрич, информира Община Добрич. Вакантни места има в забавачниците с номера 7, 11, 18, 24, 25 и 33.
През новата учебна година по една група с най-малките приемат 11 от детските градини – с номера 7, 9, 10, 11, 12, 17, 23, 26, 29, 32 и 33. Другите приемат по две групи деца.
Заявления за прием на деца в общинските детски заведения се подават от 1 април до 31 май на всяка календарна година и важат само за децата, които навършват 3–годишна възраст в същата календарна година за ЦДГ и за децата до 3–годишна възраст - за детска ясла. Заявления за постъпване във ІІ, ІІІ и ІV възрастова група в ЦДГ се подават целогодишно и приемът се осъществява при наличието на свободни места.
Списъците с приетите деца в първите групи в детските градини и детските ясли се обявяват на 10 юни на видно място във всяко детско заведение. От 10 юни до 20 юни се извършва записване на новоприетите деца. До 30 юни на видно място в детските градини и детски ясли се изнасят списъци с незаетите места, ако има такива. При постъпване на децата в детски ясли и детски градини родителите заплащат депозитна такса.
Отписването на децата става по желание на родителите със заявление до директора, а при постъпване в първи клас децата се отписват от детските градини на 31 май. При детските ясли отписването става на 1 септември в годината, когато децата навършват 3–годишна възраст, или по желание на родителите преди този срок.
Няма неудовлетворени желания на семейства и за приемането на деца в детските ясли, каза заместник-кметът по хуманитарните дейности. В яслите след новия прием се очаква да постъпят 281 деца.
Д-р Баева посочи,че предучилищни групи в детските градини са завършили 873 деца, които се очаква да станат първокласници. През миналата есен за първи път са прекрачили училищния праг 829 деца в Добрич, сочи сравнението. НДТ
 


Сходни връзки

СЛЕД КЛАСИРАНЕТО ЗА НОВИЯ ПРИЕМ В ЦДГ В ДОБРИЧ ОСТАВАТ СВОБОДНИ МЕСТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди