изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 00:15 EEST
ФИРМИ ОТ ДОБРИЧ ЩЕ РАЗЧИТАТ НА ПОДКРЕПА ПО ПРОЦЕДУРА „ЕНЕРГИЙНА ЕФЕКТИВНОСТ ЗА МСП“    
ИкономикаВчера Областен информационен център – Добрич представи пред потенциални кандидати актуалната процедура „Енергийна ефективност за МСП“, финансирана по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014 – 2020.


Екипът на центъра запозна присъстващите с най-важните и основни моменти от насоките за кандидатстване – цели на процедурата, бюджет, минимален и максимален размер на БФП за проект, приложими режими на държавни/минимални помощи, допустими проекти, дейности и разходи, начин на кандидатстване и оценка на проектните предложения.
За да бъде един проект допустим, то той следва да се основава на препоръки от изготвен енергиен одит. Контролът относно качеството на изготвените енергийни одити ще бъде извършван от Агенцията за устойчиво енергийно развитие (АУЕР). В тази връзка кандидатите по процедурата ще трябва да изготвят енергиен одит по образец и да го представят за разглеждане от АУЕР не по-късно от 10 август 2016 г. 
Допустими кандидати са микро, малки и средни предприятия, които да са търговци по смисъла на Търговския закон или закона за кооперациите, да имат три приключени финансови години и основната им икономическа дейност да попада в един от секторите: B „Добивна промишленост”,  C „Преработваща промишленост”,  D „Производство и разпределение на електрическа и топлинна енергия и газообразни горива”,  E „Доставяне на води, канализационни услуги, управление на отпадъци и възстановяване”,  F „Строителство“.
По настоящата процедура кандидатите ще имат възможност да получат финансиране за придобиване на машини, съоръжения и оборудване, представляващи дълготрайни ДМА, в това число специализирани транспортни средства - за превоз на товари.
Допустими са СМР на производствени сгради и/или СМР във връзка с изпълнение на мерки за енергийна ефективност, пряко свързани с и необходими за въвеждане в експлоатация на активите, включени в енергийния одит.
Допустими ще бъдат и разходите за придобиване на ДНА (вкл. разходи за разработване на софтуер).
Крайният срок за подаване на проектни предложения е 12 октомври 2016 г. до 19:00 часа, като кандидатстването става изцяло по електронен път чрез ИСУН 2020.
На информационното събитие участие взеха близо 12 представители на различни по дейност фирми, като преобладаващи бяха от сектора на строителството. След края на срещата допълнително бяха зададени и разяснени въпроси, свързани с допустими разходи и дейности по процедурата. НДТ
 


Сходни връзки

ФИРМИ ОТ ДОБРИЧ ЩЕ РАЗЧИТАТ НА ПОДКРЕПА ПО ПРОЦЕДУРА „ЕНЕРГИЙНА ЕФЕКТИВНОСТ ЗА МСП“ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди