изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 04:21 EET
МАЖОРЕТКИ ОТ ОСЕМ ГРАДА ЩЕ УЧАСТВАТ В "ЗЛАТЕН ПОМПОН"    
Култура14-тото издание на международния мажоретен фестивал „Златен помпон” Добрич-Албена ще се проведе от 17 до 19 юни. Фестивалът е под патронажа на кмета на град Добрич Йордан Йорданов. Организатори са Община Добрич, сдружение „За децата на Добрич” и Българска мажоретна асоциация.

На 17 юни от 15 часа в казино-вариете Албена Йордан Йорданов ще открие фестивала. След официалното откриване започва конкурсна програма в категориите Батон и Помпон – за сола, дуети, малки и големи групи. Първият ден ще завърши с класация за най-атрактивна мажоретка в три възрастови категории. Вторият ден ще продължи с  конкурсна програма  - сценична хореография в класически, танцови мажоретки и продукции. В същия ден за първи път в рамките на фестивала ще се проведе мажоретен уъркшоп в аквапарк „Аквамания” Албена. На 19 юни в Добрич в 12 часа ще започне дефиле на съставите-частници. Награждаването на победителите и закриване ще бъдат на откритата сцена на площад „Свобода”.
Тази година във фестивала ще вземат участие състави от Пазарджик, Панагюрище, Карнобат, Нови пазар, Николаево, Варна, Ботевград и Добрич. Пет от дванадесетте състава ще се състезават за право на участие в европейски и световен шампионат, организирани от Световна мажоретна федерация и Международна мажоретна спортна асоциация за 2017 година.
Както всяка година всички мажоретни състави ще се състезават за голямата награда на фестивала – приз „Златен помпон”. Организаторите удостояват  със специална награда изявени хореографи, най-атрактивната мажоретка и най-малък участник. Награди ще бъдат връчени и от името на БМА. НДТ
 


Сходни връзки

МАЖОРЕТКИ ОТ ОСЕМ ГРАДА ЩЕ УЧАСТВАТ В "ЗЛАТЕН ПОМПОН" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди