изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 12:10 EET
Апелативният съд във Варна потвърди ареста на разследван за опит за убийство на двама души в Балчик    
НовиниСъстав на Варненския апелативен съд потвърди определение на Окръжен съд Добрич от края на м.Май тази година, с което е оставена без уважение молбата на обвиняемия Илиян Неделчев за изменение в по-лека на мярката му за неотклонение.


47 годишният мъж е привлечен като обвиняем по досъдебно производство на РУП в Балчик затова, че на 13 февруари 2016 година в Балчик, направил опит да убие двама души, като деянието останало недовършено по независещи от него причини.
    Припомняме, че разследването е започнало след сигнал на собственичка на минимаркет в морския град, че двама мъже били нападнати с нож от неизвестен мъж в района на магазина, имали множество наранявания и се нуждаели от спешна медицинска помощ. Бързите следствени действия установили, че нападателят е Неделчев. Пострадалите поискали огънче от Илиян, който бил видимо в нетрезво състояние и силно агресивен. Вместо да им даде огънче, той подгонил мъжете с нож и им нанесъл прорезни и прободни рани. Пострадалите успели да се скрият в минимаркета и да поискат помощ.
    Обвиняемият е в ареста от 16 февруари. Защитата му твърди, че опитът за убийство е станал в условията на превишаване пределите на неизбежната отбрана, както и това, че били изтекли процесуалните срокове за разследване на деянието.
    Варненският апелативен съд сподели изводите на първата съдебна инстанция, според които няма нови доказателства или факти, които да разколебават обоснованото предположение, че именно Неделчев е извършител на опита за убийство. В хода на следствените действия са събрани достатъчно гласни свидетелства и други доказателства в потвърждение на това. Този съд счита, че няма опасност обвиняемият да се укрие от наказателно преследване, но съвсем реална е възможността той да извърши друго престъпление. Основание за този извод съдът намира в заключението на Комплексна съдебно психиатрична експертиза, според която Неделчев е агресивен. Разумни са и сроковете за задържането му под стража, счита съдът.
    Определението, с което Апелативен съд – Варна потвърди задържането под стража спрямо Илиян Неделчев, разследван затова, че в Балчик направил опит да убие двама души не подлежи на обжалване.
 


Сходни връзки

Апелативният съд във Варна потвърди ареста на разследван за опит за убийство на двама души в Балчик | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди