изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 00:19 EET
Художествена гимнастика: Световна шампионка от ансамбъла е с опасност за живота след тежък инцидент    
Новини София. Eдна от най-добрите състезателки от националния ансамбъл на България и любимка на феновете – Цветелина Стоянова е в „Пирогов”. 21-годишната гимнастичка е приета по спешност около 14:00 часа днес в шокова зала, в съзнание, но в изключително тежко състояние.

По информация на bTV, световната шампионка в многобоя от първенството в Измир през 2014 г. е пострадала при тежък инцидент. Тя е паднала от 6-ия етаж на жилищна сграда. Става въпрос за блок 319 в кв. Надежда. След извършения първоначален оглед няма следи от насилие.
На 4-кратната медалистка с ансамбъла от световни първенства се извършва в момента животоспасяваща операция. Операцията продължава повече от 1 час, а трима доктори се борят за живота на гимнастичката. До момента се знае само, че далакът й е премахнат.
Рано тази сутрин ансамбълът ни отлетя за Тел Авив. В петък, в израелския град Холон се открива европейското, на което нашите са сред фаворитите.
На летище София изненадващо стана ясно, че Цветелина Стоянова остава извън отбора, а причината са здравословни проблеми. Тя ще бъде сменена от резервата Любомира Казанова.
Цветелина Стоянова изкълчи глезен броени дни преди домакинството на България на турнира за Световната купа в края на май. Въпреки травмата, тогава тя участва, а възпитаничките на Ина Ананиева се представиха фантастично пред родна публика. Българките завоюваха два златни медала в шампионата на отделните уреди – на пет ленти и на два чифта бухалки и три обръча.
Цветелина Стоянова е родена на 13 септември 1994 г. в София. Тя е сред основните гимнастички на ансамбъла ни. Световна шампионка в многобоя от Измир 2014, световна вицешампионка на три топки и две ленти пак от първенството в турския град, сребърна медалистка на планетата в многобоя от Щутгарт 2015 и бронзова на три чифта бухалки и две въжета.
Цвети е от спортно семейство. Баща й е известният боксов специалист - Йордан Стоянов- Старото. Брат ѝ, Найден Стоянов, е бивш национал по бокс. http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

Художествена гимнастика: Световна шампионка от ансамбъла е с опасност за живота след тежък инцидент | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди