изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 10:35 EEST
СЪБРАНА Е СУМАТА ЗА МЕЖДУНАРОДНИТЕ УЧАСТИЯ НА МОМЧИЛ ПЕТКОВ    
НовиниНеобходимите средства, за да се обезпечи участието на 10-годишният шампион на България по класически шах Момчил Петков от Добрич на световно и европейски първенства, вече са осигурени.  Това съобщи за НДТ неговата майка Янка Петкова.





Общо 4500 евро или 9000 лева бяха нужни, за да може младата надежда на шаха да представя България в предстоящите Световно индивидуално първенство (18-31.10.2016 – Батуми, Грузия), Европейско индивидуално първенство (17-28.08.2016 – Прага, Чехия) и Първенство на Европейския съюз 02-11.08.2016 – Мюрек, Австрия за момчета до 12 годишна възраст.
Момчил получи квоти за участие в качеството си на държавен шампион, които включват нощувките и храната на международните състезания. В квотата обаче не бяха включени самолетните билети и таксите към организаторите.
Със своя индивидуален рейтинг 2007 г. към 1 май 2016 г. в ранглистата на Световната федерация по шахмат Момчил е 2-ри в България, 14-ти в Европа и 25-ти в света за момчета до 11 години. Момчил се занимава с шах от 6-годишен. Той вече има във витрината си 20 купи от престижни състезания и над 50 медала. Тази година за втори път Момчил стана шампион на България при момчетата до 12 години.
Благодарение на многобройните дарители, отзовали се на апела на майката, сега Момчил има шанс да направи една голяма стъпка към постигане на своята мечта - да стане световен шампион по шах.
Янка Петкова сподели, че участието му на трите състезания вече е гарантирано. Тя благодари на всички граждани и фирми, които са се включили и са подпомогнали участието на Момчил. „Това, което се случи, надмина моите очаквания. Абсолютно непознати хора ни подкрепиха – не само със средства, но и с много добри думи“, сподели тя. И допълни, че в случая не става въпрос само за добрина, а и за обединение около идеята Момчил задължително да участва в тези състезания, за да се чуе името на Добрич и на България. За което още веднъж поднася огромни благодарности на всички, повярвали и подкрепили малкия Момчил по пътя към големия шах.
Екипът на НДТ пък пожелава на малкия шампион да донесе нови европейски и световни титли в родния Добрич.
 НДТ 
 


Сходни връзки

СЪБРАНА Е СУМАТА ЗА МЕЖДУНАРОДНИТЕ УЧАСТИЯ НА МОМЧИЛ ПЕТКОВ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди