изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 10:06 EEST
НАП следи стоките с фискален риск в Добруджа    
НовиниСъвместни проверки на територията на област Добрич бяха извършени  от служителите на ТД на НАП Варна, ОД на МВР, Агенция по безопасност на храните и звено  „Фискален контрол“ при ЦУ на НАП София. Акцията се проведе в пълен синхрон и при отлична координация на действията  между държавните институции.




 Целта на проверките е да се пресекат канали за незаконен внос на стоки с висок фискален риск, тяхната реализация, както и опитите за укриване на данъци.
През изминалото денонощие е извършена проверка на търговец на стоки, определени като рискови. При проверката данъчните  са установили стоки с неустановен произход и количество. Иззети са компютърните конфигурации и всички счетоводни и търговски документи, намиращи се в обекта.  Към момента тече ревизионно производство на задълженото лице, наложени са и предварителни обезпечителни мерки. При установяване на данни за извършено престъпление, ще бъде уведомена и  Прокуратурата.
„Съвместната работа с другите държавни институции, съпричастни в борбата със сивата икономика, дава все по-добри резултати. Проверките продължават, като усилията ни са насочени към своевременно пресичане на опитите за нанасяне на щети на бюджета. Към всеки опит за укриване и незаплащане на данъци, ще бъдем безкомпромисни“, заяви директорът на  НАП Варна Милена Колева.

 


Сходни връзки

НАП следи стоките с фискален риск в Добруджа | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди