изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 04:33 EET
Бивши и настоящи общинари с пропуски в декларациите си пред Сметната палата    
НовиниБлизо една пета от проверените от Сметната палата представители на местната власт се оказаха с несъответствия в имуществените декларации, съобщи одитната институция.



Тя е проверила 959 декларации предимно на кметове и заместник-кметове на общини, председателите на общински съвети, участвали в местните избори през октомври 2015 г., както и неколцина представители на политически партии. В документите са установени 178 несъответствия.
Сред тях са девет представители на местната власт от област Добрич - двама председатели на Общински съвет, един кмет и шестима зам.-кметове.
Според доклада на Сметната палата бившият председател на Общинския съвет в Добрич Ангел Табаков не е декларирал данни за съпругата - притежавана нива с площ 14 дка в с. Росеново. Настоящият председател на местния парламент Иво Пенчев пропуснал да впише притежавани дялове в "Аксес Технолоджи Юръп" ООД, с. Юнец, общ. Долни чифлик, както и данни за съпругата - притежавани дялове в "Клуб Мери" ЕООД, гр. Добрич.
Бившият кмет на Община Добричка Петко Петков не е декларирал дворно място с площ 2 100 кв. м и дворно място с площ 1 290 кв. м в с. Смолница.
Зам.-кметът на Община Крушари Видин Каракашев не е посочил в декларацията си лозе с площ - 499 кв. м в землището на с. Крушари и 1/3 идеални части  от нива с площ 6,876 дка в с. Долина. Зам.-кметът на Добрич д-р Емилия Баева не е декларирала данни за съпруга - притежавани 2 земеделски ниви с обща площ 61,198 дка в с. Средина. Бившият зам.-кмет Иван Колев не е упоменал данни за съпругата – притежавани по 1/2 идеална част от поземлен имот 2,419 дка и нива 20 дка, намиращи се в землището на град  Добрич, идеална част от нива с площ 110,500 дка в с. Поручик Кърджиево, както и нива с площ 19,602 дка в с. Александрия. Друг бивш зам.-кмет - Камелия Койчева не е посочила в декларацията си данни за съпруга си - притежавани 1/3 идеална част от нива с площ 6,876 дка. в с. Долина и 1/3 идеална част от поземлен имот с площ 9,147 дка в с. Полковник Дяково. Нейната колежка от бившия кметски екип Надежда Петкова не е вписала данни за съпруга си - притежавани 1/2 идеална част от нива с площ 14 дка в с. Царевец. Настоящият зам.-кмет Росица Йорданова не е упоменала в декларацията данни за съпруга си - притежавани дялове в "Добруджа Агро Лидер".

 


Сходни връзки

Бивши и настоящи общинари с пропуски в декларациите си пред Сметната палата | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди