изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 21:13 EEST
ОБЩИНАТА ОТНОВО Е ЧЛЕН НА „МИГ ДОБРИЧКА”    
НовиниОбщинските съветници отмениха решението си за напускане на Местната инициативна група, след като бяха извършени промени на състава на Общото събрание и Управителния съвет на „МИГ Добричка”


С пълно единодушие общинските съветници от Община Добричка отмениха своето решение от 26 май за прекратяване на членството на Общината в „МИГ Добричка”. Това се случи на извънредна сесия в петък вечерта, свикана по искане на кмета Тошко Петков. Според докладната записка, решението от предходната сесия е нецелесъобразно и ще доведе до понижаване на оценката на МИГ-а при кандидатстване за финансиране.
Кметът Тошко Петков посочи, че преди извънредното заседание на Общинския съвет се е провело заседание на Общото събрание на МИГ Добричка. На него са направени промени в състава и ръководните му органи.
„На заседанието на Управителния съвет на МИГ Добричка от 30 май с 4 към 3 гласа е взето решение да се проведе Общо събрание с дневен ред: 1. Привеждане състава на Общото събрание на МИГ-а в съответствие в Наредба №22; 2. Избор на нов УС; 3. Избор на нов КС; 4. Организационни”, обясни кметът Тошко Петков. – „Протоколът от това заседание беше подписан от всички членове на УС. Обсъждайки и разглеждайки дейностите, които трябва да се извършат по приемането на нови членове и освобождаване на такива, които не съответстват на Наредбата, част от УС – над 1/3, отправихме искане до председателя на УС да свика заседание до 15 юни. Такова не беше свикано. Аз, като заинтересована страна и представител на публичния сектор - Общината, в МИГ Добричка, и член УС свиках заседание на УС на 16 юни. На него присъстваха четирима от членовете. Разгледахме всички заявления за напускане състава на МИГ, както и всички заявления за приемане на нови членове”,   като публични Приети са всички 18 заявления за напускане, както и 30 от общо 32 заявления на нови членове. Изслушан е и доклад на Контролния съвет на МИГ Добричка за периода  от декември 2015 до май 2016 г.”
Кметът посочи, че са били подадени 18 заявления за напускане на Общото събрание на МИГ Добричка. Други 32 са били за приемане на нови, като от тях две не са били одобрени.
Тези решения на УС са внесени са разглеждане от Общото събрание на сдружението, проведено преди сесията. От 41 членове, са присъствали 30. Приети са новите членове. Освободени са всички, подали заявления. Председателят на Контролния съвет Димчо Маринов е внесъл доклад за извършена проверка от декември м.г. до май тази година. „Стана трансформацията. Тези, които бяха пуснали заявления, напуснаха, а новоприетите заеха местата си. Изслушан беше докладът. Беше освободен досегашният Управителен съвет, по известни на всички причини. Не бяхме одобрени по първата мярка за кандидатстване, както и ред други неща, включително и тези, засегнати в доклада на Контролния съвет”, посочи кметът.
За член на Управителния съвет, като представител на публичния сектор, е предложен и избран кметът Тошко Петков. Неправителственият сектор ще бъде представляван от Герман Германов - Търговско-промишлена палата, Желка Русева – председател на СНЦ „Читалища – Огнища на духовността” и от председателя на НЧ в с. Ф. Дянково. Като представители на бизнеса в УС ще участват представители на ЗК „Сплотеност” – с. Владимирово, ЗК „Орлова могила” и „Ризови” ООД – с. Стефаново.
Членове на Контролния съвет ще са Димчо Маринов, Йордан Апостолов и ФК „Добруджански спортист” с представляващ Камен Станчев. За председател е избран Димчо Маринов.
Решено е до 8 юли членовете на Общото събрание да представят документи, с които да докажат принадлежността си към сектора, който представляват и да си платят членския внос. 
На първото заседание на новия УС един от членовете не е присъствал. Затова изборът е отложен за 8,30 часа на 21 юни.
Общото събрание е взело решение да възложи на УС да кандидатства по подмярка 19.2 „Прилагане на операции в рамките на стратегии за водено от общностите местно развитие” от ПРСР 2014-2020 г.
След като кметът обяви извършените промени в „МИГ Добричка” общински съветници от различни политически сили заявиха, че са готови са променят решението си за напускане на Общината от „МИГ Добричка”. НДТ


 


Сходни връзки

ОБЩИНАТА ОТНОВО Е ЧЛЕН НА „МИГ ДОБРИЧКА” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди