изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 03:39 EET
Апелативният съд ще решава за прекратеното дело срещу депутата Светла Бъчварова    
НовиниПрокуратурата оспори пред Софийския апелативния съд прекратяването на делото срещу народния представител от БСП Светла Бъчварова.


Според държавното обвинение определението на Софийския градски съд, с което беше направено това, е незаконосъобразно, съобщава БНР.
В края на март главният прокурор поиска имунитета на Бъчварова заради неизгодна сделка, която тя сключва, когато е председател на Управителния съвет на Селскостопанската академия, с фирмата на бизнесмена Гриша Ганчев за съвместно научно-изследователска и опитно-производителна дейност. Спорeд изчисленията на държавното обвинение от сделката Академията е била ощетена с малко над 1 326 000 лева.
Съдия Атанас Атанасов върна делото на прокуратурата с мотива, че държавното обвинение безкритично е копирало текст от експертизите по делото. Освен това не е посочило това изрично. Прокурорът не е обяснил каква е връзката между пазарните цени и тези от договора с Ганчев, както и каква е била ползата за Бъчварова от неизгодния за Академията договор, т.е. какъв е прекият умисъл на щетата, за която е пратена на съд, бяха другите мотиви на съдия Атанасов.
В протеста на Софийската градска прокуратура се казва, че непосочването на причинно-следствената връзка между сделка и вреда не води до ограничаване правата на страните по делото и затова не може да се третира като основание за връщане на делото, съобщава националното радио. Прокуратурата е отбелязала, че в обвинителния акт е ясно посочено, че сключеният договор е нанесъл вреда на бюджета на Селскостопанската академия, както и че случаят е особено тежък заради произтичащите от него вредни последици и заради високата позиция, заемана от Светла Бъчварова.

 


Сходни връзки

Апелативният съд ще решава за прекратеното дело срещу депутата Светла Бъчварова | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди