изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 01:52 EEST
Висше училище по мениджмънт (ВУМ) откри първият в страната международен академичен летен семестър    
НовиниЛетните месеци ще бъдат учебни за някои студенти в България


Висше училище по мениджмънт (бивш «Международен колеж») посрещна над 50 участника в първият за страната «Летен академичен семестър». Студентите идват специално за тримесечното обучение от (юни до август). Студентите, предпочели да съчетаят лекции с летни забавления идват от Китай, Виетнам, Русия, Украйна, Казахстан, Беларус, Русия, Грузия, Молдова и др. Обучението ще се провежда във ВУМ, Добрич, а програмата през лятото включва модули по „Бизнес комуникации“, „Управление на човешки ресурси“, „Мениджмънт“, „Маркетинг“ и др. Освен младежите, студенти на престижни партньорски университети на ВУМ в гореизброените страни, пристига и преподавателски състав от същите университети, включително и от такива в държавите Йордания, Сърбия, Албания, Армения и др. Групата академици ще имат специален едноседмичен тренинг, който се организира с помощта на програма Еразъм+.
Събитието бе открито от ректорa на ВУМ - доц. Тодор Радев, а специален поздравителен адрес от Йордан Йорданов (кмет на град Добрич) бе изчетен в присъствието на г-жа Елка Димова (зам. кмет по финанси на Община Добрич).
Това е първият подобен академичен семестър в България, който ще се провежда през летните месеци – юни, юли и август. Датата за официален старт - 21 юни, настъпването на астрономическото лято е не случайно избрана, споделят от домакините и организатори - ВУМ.
Висшето училище има опит в организация на летни програми за студенти вече пет години. Тази година, за пръв път посреща студенти, които ще прекарат повече от три месеца във ВУМ, ще се обучават по различни бизнес модули, за което ще получат оценки и академични кредити. Обучението ще им позволи надграждане на образованието и постигане на по-добри резултати в собствените им университети – съобщават от ВУМ. Програмата на обучение включва и посещение на бизнес организации в Източна България, организирани екскурзия и мероприятия – допълват още от ВУМ.


 


Сходни връзки

Висше училище по мениджмънт (ВУМ) откри първият в страната международен академичен летен семестър | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди