изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 18:34 EEST
ОТЛИЧИЛИТЕ СЕ ПРЕЗ 2015 ГОДИНА НАГРАДИ ОБЩИНА ДОБРИЧКА    
НовиниТържествено събрание и празничен концерт по повод празника на Община Добричка се проведоха вчера.




Присъстваха кметът на Общината инж. Тошко Петков, заместниците му, председателят на Общинския съвет Донко Марев, кметове и кметски наместници, представители на общинска администрация, директори на училища и детски градини, читалищни дейци, граждани. Празникът започна с химните на Република България, на Европейския съюз и на  Община Добричка. Прочетени бяха поздравителни адреси от областния управител Детелина Николова, Националния съвет на БЧК, кмета на Община Асеновград д-р Емил Караиванов, Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич, общински съветници и кметове на ГЕРБ в Община Добричка и Синдиката на българските учители.
Празнично слово изнесе кметът инж. Тошко Петков. "Ако има нещо, с което днес се гордеем ние, съвременните жители на Община Добричка, то е, че продължаваме със същото усърдие и трудолюбие -  като нашите предци, да обработваме земята, на която сме се родили - каза Петков. -  Защото тази добруджанска земя е наша люлка и наша съдба. Тя ни прави силни и ни кара да вярваме, че трудът ни изпълва със смисъл нашия живот. Може би точно затова фолклорният събор „Песни и танци от слънчева Добруджа” е един своеобразен възпев на живота на добруджанци, в който се редуват празници и делници – така, както се редуват сезоните в кръговрата на природата". Кметът отправи пожелание за здраве, успехи, богата житна реколта, превърнати в реалност мечти и очаквания за по-добър живот.
За четвърта година се проведе церемония за награждаване на отличили се в местното самоуправление, в образователно-възпитателния процес, в културния живот и художествено–творческата дейност в Община Добричка, както и на представители на бизнеса за принос  в развитието на Общината през 2015 година. С плакет на Община Добричка и грамота бяха отличени: за най-добро- кметство - с. Бенковски с кмет Осман Ибрям Осман; за най- добро населено място с кметски наместник – с. Миладиновци  с кметски наместник Йордан Атанасов Йорданов; за най- добро училище – ОУ „Добри Войников“, с. Победа,  с директор Галина Тошкова; за най- добра детска градина – ЦДГ, с . Алцек с директор Светлана Събева; за най-добро читалище – НЧ „Груди Филипов–1940“, с. Божурово, с читалищен секретар Марийка Димитрова. За принос в развитието на Община Добричка за 2015 г. бяха удостоени: земеделска кооперация - ЗК „Полк. Минков“ с. Полк. Минково с председател Лазар Стойчев, земеделски производител–животновъд –  ЕТ „Давид–Джавит Бейтула“, с. Карапелит, с управител Джавит Бейтула, Арендатор – ЗП „Иван К. Тодоров“, с. Победа, промишленост – маслодобивен завод „Клас Олио“ АД, с. Карапелит, с директор Ерхан Фикрет.
Зам.-кметът на Община Добричка Иван Иванов прочете заповед на кмета за награждаване на кметствата и населените места с кметски наместник за постигнати  добри резултати в Общинския преглед за пролетното хигиенизиране и почистване на населените места за 2016 г. Наградените получиха флагчета и парични суми. При кметствата на първо място е с. Победа, на второ - с. Житница и с. Ф. Дянково, и на трето - с. Бранище и с. Плачи дол. При населените места с кметски наместничества на първо място е класирано с. Пчелник, на второ - с. Поп Григорово, и на трето - с. Генерал Колево.
След официалната част присъстващите имаха възможността да се насладят на “Уестайдска история“, представена от Бургаската опера. НДТ
 


Сходни връзки

ОТЛИЧИЛИТЕ СЕ ПРЕЗ 2015 ГОДИНА НАГРАДИ ОБЩИНА ДОБРИЧКА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди