изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 18:27 EEST
Конкурс за детска рисунка „С очите си видях бедата” 2016    
НовиниРегионална библиотека “Дора Габе” за пореден път е домакин на изложба от конкурс за детска рисунка „С очите си видях бедата”.


Организатори на областния кръг са Регионална дирекция ”Пожарна безопасност и защита на населението” Добрич, Регионална библиотека “Дора Габе” и Регионален инспекторат по образование.
Конкурсът за детска рисунка „С очите си видях бедата” се провежда за първи път през 2002 г. по инициатива на Държавна агенция „Гражданска защита”. По-късно името на конкурса беше променено на „Мисия Спасител”, а през тази година отново се връща първоначалното име като по-точно и емоционално. От 2006 година конкурсът прераства в Международен под егидата на Секретариата на Частичното споразумение за големите рискове към Съвета на Европа.
Тази година по темата са работили деца и младежи от Тервел и Добрич. Допуснатите до областния кръг рисунки са 56. Двадесет и девет от тях са класирани за участие в Международния кръг, който ще се проведе през месец октомври 2016 г. в София. От класираните рисунки е експонирана изложба във фоайето на Регионална библиотека „Дора Габе”.
В своите рисунки участниците са изразили придобитите знания за оцеляване при различните бедствия. Те са нарисували образа на пожарникари и спасители, които всеки ден се борят с „бедата”, помагат на пострадали и спасяват човешки живот.
Организаторите канят всички жители и гости на Добрич да посетят изложбата.
 


Сходни връзки

Конкурс за детска рисунка „С очите си видях бедата” 2016 | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди