изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 13:00 EEST
Екип на Младежки център Добрич картографира град Балчик    
НовиниВ периода 20 - 22 юни 2016 г. двама младежки работника от Младежки център - Добрич  извършиха картографиране на Община Балчик, което е част от поредица посещения на екипа на младежкия център в седемте близки до град Добрич общини в област Добрич.


Целта на тази инициатива е запознаване с проблемите и нуждите на младите хора на възраст между 15 - 29 години - какво правят, какво желаят да се случи в тяхната община (Балчик), в какви дейности биха имали желание да се включат и др. Методите за картографиране на региона са най-различни: интервюта с младите хора, анкетиране, наблюдение и др. По този начин се придобива информация за желанията и интересите на младежите, какво трябва според тях да се направи на местно и регионално ниво за подобряване на живота в общността. В тази инициатива беше обхванат основно град Балчик. Екипът установи, че основните притегателни места за младежите в града през този сезон са централният плаж и заведенията около него. Младите хора имат добри възможности за развитие в града благодарение на добрата инфраструктура, възможности за развитие на туризъм, хотелерство, ресторантьорство и др. В града, екипът се срещна и с представители на местните институции - община, образователни институции и две Народни читалища (Васил Левски и Паисий Хилендарски),  които изразиха голямо желание за сътрудничество с Младежки център Добрич, споделиха своят професионален опит с работата си с младежите и дори предложиха идеи, които могат да бъдат осъществени в бъдеще.
Инициативата се осъществява по проект „Младежки център Добрич – Вашето утре“, финансиран по Програма „Деца и младежи в риск” на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014.
 


Сходни връзки

Екип на Младежки център Добрич картографира град Балчик | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди