изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 19:22 EET
26 юни – Международен ден за борба със злоупотребата и нелегалния трафик на наркотици    
Новини26 юни е Международен ден за борба със злоупотребата и нелегалния трафик на наркотици. 


По този повод на 27 юни от 14.00 часа в Концертна зала „Добрич“ Общински съвет по наркотични вещества и Превантивно информационен център  организират  представяне на постановката „Спасителят“ – силно емоционално въздействащо превантивно послание. Една реална история за безпомощността на употребяващия и близките му, разказва актьора Ивайло Захариев. Разговорите на Захариев, след представлението с ученици и зрители са изключително ползотворни, трогателни и респектиращи.
Датата 26 юни е приета на Общото събрание на ООН през 1987 г. под резолюция 42/112 и изразява решителността на всички страни-членки да засилят действията си и сътрудничеството си за постигане на свят без наркотици. В световен мащаб дейностите свързани с отбелязване на този ден се изразяват най-вече в информиране на обществото за въздействието и рисковете от употребата на наркотични вещества. На този ден Службата на ООН по наркотиците и престъпността (UNODC) всяка година избира темите за отбелязване на Международния ден и стартира кампании за повишаване на осведомеността. Тази година кампанията е насочена към идеята за вслушване в децата и насърчаване на техните възможности под надслов „Първо се вслушай/ Да чуем  децата и младежите  е първата стъпка да пораснат  здрави и защитени ”.
„ Първо се вслушай“ е инициатива за увеличаване на подкрепата за превенция на употребата на наркотични вещества, която се основава на науката и по този начин е ефективна инвестиция за благосъстоянието на децата и младежите, техните семейства и социалната им среда.  Докато децата напредват през своето юношество, те се развиват, изследват и имат възможност да реализират своя уникален потенциал. През този период те са и много уязвими към  девиантно/нездраво/ поведение, включително употреба на наркотични вещества, цигари и алкохол. За да се предпазят от тази опасност подрастващите трябва да бадат изслушвани с топлина и загриженост, да се насърчават уменията им и да им се предоставят възможности за развитие.

 


Сходни връзки

26 юни – Международен ден за борба със злоупотребата и нелегалния трафик на наркотици | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди