изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 12:20 EEST
СОУ "Д. ТАЛЕВ" ВЪВЕЖДА НАЙ-НОВИТЕ ТЕХНОЛОГИИ В ОБРАЗОВАТЕЛНИЯ ПРОЦЕС    
НовиниОбучение на 20-членен екип от преподаватели в начален, прогимназиален и гимназиален етап от СОУ "Димитър Талев" в Добрич в областта за работа с облачни технологии и интерактивна бяла дъска с използване на LED touch екран се проведе вчера. Обучението бе осъществено от управителя на "КЕЙСИЕМ" ЕООД Калин Киров и техническия сътрудник във фирмата Илко Ангелов.


СОУ "Димитър Талев" е първото училище в Добричка област, в което ще бъде въведена тази нова технология, съобщи за НДТ директорът Весела Панчева. Модерната техника на стойност около 12 000 лева е осигурена със средства от бюджета на учебното заведение.  Закупени са LED touch екран, интерактивна дъска и пет таблета, на които ще бъде инсталиран софтуерът "Мозаик". Той ще бъде предоставен от "КЕЙСИЕМ" ЕООД. Ще се работи с Microsoft Office 365, който е използван от учители по цял свят и е прекрасно средство за образованието и за усъвършенстване на ученето и преподаването. Новият софтуер позволява бърз обмен и споделяне на добри практики, уроци, презентации, фирми и др. с учители не само от страната, а и от цял свят. Комбинирането на LCD touch монитор с интерактивност ще осигури интерактивна среда за обучение и ще се създадат нови възможности за образованието. Урочната среда ще стане по-близка до учениците чрез използване на различни мобилни устройства - телефони, смартфони и др. Всеки ученик ще има достъп до изнесения от преподавателя урок чрез използване на облачни технологии. Технологията подобрява резултатите, като създава интерактивна класна стая и осигурява среда за обучение, която би допринесла за ефективно академично представяне и по-добра съсредоточеност на учениците, помага на учителите по-ефективно да ръководят учебния процес и да управляват класовете. Дава възможност на ръководството да реорганизира изцяло образователния процес, решението допринася за подобряване на средата за обучение, където всеки има равна възможност за участие, надгражда съществуващата материално-техническа база.
Новите екрани позволяват да се пише и трие върху тях с пръст или писалка, създаване на бележки, рисуване на обекти, преместване, промяна на мащаба или завъртане на изображения, осигуряване на достъп до документи, видео файлова и др. Учене в "облака" и новата платформа за обучение ще бъдат новите предизвикателства на талевци през предстоящата учебна година.
 


Сходни връзки

СОУ "Д. ТАЛЕВ" ВЪВЕЖДА НАЙ-НОВИТЕ ТЕХНОЛОГИИ В ОБРАЗОВАТЕЛНИЯ ПРОЦЕС | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди