изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 12:17 EEST
30 000 ЛЕВА ОТПУСНА ОБЩИНСКИЯТ СЪВЕТ НА МИГ-ДОБРИЧКА    
НовиниОбщинският съвет на Община Добричка гласува осигуряването на 30 000 лева на сдружението с нестопанска цел "МИГ-Добричка" на редовно заседание вчера.





В докладна записка, с която предложи отпускането на средствата, зам.-кметът Дико Иванов припомни, че сдружението, член на което е и Община Добричка, не успя да получи финансиране по подмярка 19.1 "Помощ за подготвителни дейности" на мярка 19 "Водено от общностите местно развитие" от Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2010 година. Извършването на тези подготвителни дейности е задължително условие, което "МИГ-Добричка" трябва да изпълни, за да може да кандидатства за финансиране по подмярка 19.2 "Прилагане на операции в рамките на стратегии за водени от общностите местно развитие". Част от тези дейности са: изготвяне на Стратегия за водено от общностите местно развитие, консултиране на проекта на Стратегията със заинтересованите страни, провеждане на обучения, семинари, обществени обсъждания, проучване и анализи на територията, изготвени при подготовката на Стратегията. Отпускането на "МИГ-Добричка" с 30 000 лева бе спешно, тъй като се очаква проектни предложения по тази програма да се приемат през септември т. г. 
Общинските съветници дадоха съгласието си кметът инж. Тошко Петков да участва в насроченото за 19 юли извънредно заседание на Общото събрание на Асоциацията по ВиК, като гласува с оглед запазване на интереса на Община Добричка. При невъзможност да участва за представител на Общината бе определен зам.-кметът Иван Иванов. ОбС гласува отпускането на по 500 лева на девет читалища от Община Добричка за участието им в различни фолклорни събори в страната. Това са читалищата в селата Свобода, Козлодуйци, Карапелит, Смолница, Овчарово, Стожер, Одринци, Победа и Паскалево. Самодейците им ще представят Община Добричка на седмия национален фолклорен фестивал "Кехлибарен грозд" в село Лозен, Община Любимец, 18-ия Международен фестивал за автентичен фолклор в село Дорково, Община Ракитово, на събора на народно творчество и животновъдство "Рожен", на националния събор "Празник на народния обичай и автентичната носия" в село Рибарица, Община Тетевен и на фестивала "Фолклорни пътеки" в Габрово.  Гласувана бе докладна записка за осигуряване на средства за консултантски услуги, предоставяни на читалищата, които ще кандидатстват за финансиране по Програмата за развитие на селските райони по мярка 7 "Основни услуги и обновяване на селата в селските райони", подмярка 7.2 "Инвестиции в създаването, подобряването и разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура". По 2 500 лева ще получат читалищата в селата Ловчанци, Черна и Одърци.
На сесията бе гласувано прекратяване на процедура за предоставяне на концесия върху обект, публична общинска собственост - язовир "Плачи дол 2" с площ 26,174 дка и предпазна дига с дължина 211 м в землището на едноименното село. За концесионер в края на януари 2015 година от ОбС е определено "Джак Даниелс 2009" ООД. В указания срок дружеството отказва да сключи концесионния договор. НДТ
 


Сходни връзки

30 000 ЛЕВА ОТПУСНА ОБЩИНСКИЯТ СЪВЕТ НА МИГ-ДОБРИЧКА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди