изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 00:20 EEST
ГОЛЯМ УСПЕХ ЗА ГРАЦИИТЕ НА ЙОВКА НЯГОЛОВА НА МЕЖДУНАРОДEН ТУРНИР В ПАРИЖ    
Спорт Завърши шестото издание на международeн турнир по художествена гимнастика в Париж с участието на отбори от Франция, Турция, Чехия, Полша, Люксембург и др.


Голям успех постигнаха гимнастичките на СКХГ МИК-Гергана 90 (Добрич) с президент и старши треньор Йовка Няголова, които представиха достойно България и българската художествена гимнастика във Франция.
Отлично се представи Полина Белкова от ОУ "Стефан Караджа", която завоюва четири медала - три сребърни и един бронзов при девойки старша възраст, за съчетанията си на бухалки, въже, обръч и лента.
Два бронзови медала на въже и обръч спечели ученичката от Спортно училище "Г. Ст. Раковски" Тодорка Славова и стипендиантка на клуб "Майчина грижа", гр. Добрич.
При девойки младша възраст на четвърто, пето и шесто място се класираха десетгодишната Божидара Йорданова (ОУ "Стефан Караджа"), Мелек Али (ОУ "Христо Смирненски") и Таня Титева (СУ "Г.С. Раковски").
Клубът завърши на трето място в отборното класиране, като благодарение на успеха гимнастичките се завърнаха с купа. Шампион стана отбора на Франция.
Йовка Няголова, която е съдия категория "Елит" към БФХГ и съдия на състезанието на международния турнир в Париж сподели:
"Отлична организация и много силно състезание. Лично аз бях много приятно изненадана от моите възпитанички, от тяхното представяне, играха с голямо желание и хъс. Много положителни емоции по време на турнира, но най-вече срещата ни с президента на България г-н Росен Плевнелиев. Бяхме поканени на прием в българското посолство в Париж, където г-н Плевнелиев поздрави гимнастичките за успеха, който завоюваха за България. Много поздравления получиха и от Консула на България в Париж - Марияна Бояджиева и от гостите на приема. Гимнастичките прекараха незабравими дни, запознаха се с много забележителности в Париж, благодарение на нашия съгражданин отец Петър Симеонов. От името на децата и от мое име - сърдечно благодарим на г-н Ивайло Константинов - управител на транспортната фирма "Юниън Ивкони" ООД, който подкрепи отбора при пътуването ни до Франция и без чиято помощ ние не бихме постигнали нашите успехи."




 


Сходни връзки

ГОЛЯМ УСПЕХ ЗА ГРАЦИИТЕ НА ЙОВКА НЯГОЛОВА НА МЕЖДУНАРОДEН ТУРНИР В ПАРИЖ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди