изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 23:37 EEST
ГРИГОР ДИМИТРОВ СЕ РАЗДЕЛИЛ С ТРЕНЬОРА СИ ДНИ ПРЕДИ "УИМБЪЛДЪН"    
СпортНай-добрият български тенисист Григор Димитров разкри, че се е разделил с личния си треньор Франко Давин в седмицата преди началото на Откритото първенство на Великобритания, на което участва без наставник за първи път в кариерата си.

Димитров стигна до третия кръг на "Уимбълдън", където загуби от Стийв Джонсън (САЩ) със 7:6 (6), 6:7 (3), 4:6, 2:6. В Лондон 25-годишният все пак имаше поводи за радост, след като прекъсна серия от шест поредни загуби и записа две поредни победи в един турнир за първи път от края на април.
"Сам съм на този турнир и не се опитвам да го скрия. Нещата между мен и Франко не се получиха. Това е положението", коментира Димитров. "Все пак аз знам как да играя тенис, просто сега се нуждая от малко повече време за работа по логистиката, свързана с ракети, корди, топки, кортове, тренировки. Извън това се чувствам доста добре и съм щастлив", допълни той.
Димитров достигна до полуфиналите на "Уимбълдън" през 2014 година, в която проби в топ 10 и стигна до осмото място в световната ранглиста. Българинът загуби два финала през този сезон - в Сидни и в Истанбул, но след почти три месеца без победа в Тура той се свлече на 37-ото място в световната ранглиста.
"Почувствах, че е време за промяна, нещо ново, нещо, което да ме върне в правия път. Искам да се развивам. Това е голямата ми цел. Но искам и да печеля мачове. Просто всичко трябва да върви заедно, каза Димитров. - Доволен съм от решението си. Някак си се чувствам по-добре, настройката ми е положителна. Това, че имах възможност изцяло да контролирам нещата, ми даде много. Сам правих всичко за себе си и това ми хареса.
Той все още не е мислил за нов личен треньор. "Честно казано, не съм мислил по този въпрос. За първи път съм в такава ситуация на толкова голям турнир като този. Опитвах се да бъде позитивен и да не го мисля особено. Естествено сега ще имам повече време на преценя и да реша какво да правя", каза Димитров.


 


Сходни връзки

ГРИГОР ДИМИТРОВ СЕ РАЗДЕЛИЛ С ТРЕНЬОРА СИ ДНИ ПРЕДИ "УИМБЪЛДЪН" | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ГРИГОР ДИМИТРОВ СЕ РАЗДЕЛИЛ С ТРЕНЬОРА СИ ДНИ ПРЕДИ "УИМБЪЛДЪН"
Автор: Anonymous да 2016-07-04 @ 10:37 EEST
Нема пари! Кой че му плачи на този тренер? "Дорде има пари, сите са другари... Кога свършат пари - долни измекяри"... :)))

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди