изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 16:08 EEST
БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ - 4.07.2016    
Ред и сигурностБЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ - 4.07.2016


На 1 юли е получено съобщение за възникнало ПТП на околовръстен път град Добрич в отсечката между кръговото кръстовище за к.к. Албена и град Балчик. Установено е, че водач на лек автомобил „Мерцедес” с добричка регистрация при заобикаляне на велосипедист не осигурява достатъчно странично разстояние между двамата и го удря със страничното огледало на МПС. Вследствие на настъпилото ПТП е пострадал 64-годишния велосипедист, който е с фрактура на раменна става и разкъсно-контузна рана на дясна предмишица, настанен в МБАЛ Добрич без опасност за живота. Водача на МПС П.Ч. (61 г.) от град Добрич е изпробван за употреба на алкохол с техническо средство, като цифровата индикация е с отрицателен резултат.

На 1 юли, в района на ж.к. „Балик” в град Добрич е извършена проверка на А.К. (17 г.) от град Добрич. В хода на проверката е установено и иззето полиетиленово пликче със суха тревна маса. При извършения полеви тест, сухата тревна маса реагира на наркотичното вещество канабис, с тегло около 0,3 грама. С полицейска мярка за срок от 24 часа А.К. е задържан в Първо РУ МВР Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 1 юли е получено съобщение за възникнало ПТП по главен път I-9 по пътя от град Балчик посока град Каварна. На място е установен лек автомобил „Опел” обърнат по таван в земеделска нива. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,36 промила в издипания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан В.П. (37г.) от град Балчик. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 1 юли е получено съобщение за извършена кражба от неохраняем паркинг в град Балчик. Установено е, че за времето от 12:00 часа до 15:30 часа неизвестен извършител е проникнал през незаключена врата в лек автомобил „Фолксваген” с добричка регистрация. По данни на тъжителя е извършена кражба на CD плеър, мобилен телефон и зарядно устройство. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Балчик.

На 1 юли е получено съобщение за извършена кражба от неохраняем паркинг на територията на с. Кранево, обл. Добрич. Установено е, че чрез използване на техническо средство, неизвестен извършител е проникнал в лек автомобил „Фолксваген” с добричка регистрация. По данни на тъжителя е извършена кражба на сума пари и два броя дебитни карти. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Албена.

На 1 юли е получено съобщение за извършена кражба от склад находящ се на територията на с. Главанци, обл. Добрич. Установено е, че чрез отключване неизвестен извършител е проникнал в помещението и противозаконно е отнел лек автомобил „Фолксваген” с добричка регистрация. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Тервел.

На 1 юли е получено съобщение за извършена кражба от плажната ивица на град Шабла. Установено е, че за времето от 15 юни до 1 юли т.г. неизвестен извършител е извършил кражба на рибарска лодка 4 метра оставена без надзор на плажната ивица. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Шабла.

На 2 юли, около 21:30 часа е получено съобщение за извършена кражба от частен имот находящ се на територията на град Балчик. Установено е, че за времето от 18:30 часа до 21:10 часа на същата дата неизвестен извършител е проникнал през прозорец във вилата. По данни на тъжителя е извършена кражба на 3 броя преносими компютри, фотокамера и два броя обективи. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Албена.

На 2 юли, около 09:00 часа е получено съобщение за възникнало ПТП в района на завоите преди с. Кранево, обл. Добрич. Установено е, че неправоспособния водач Д.С. (18 г.) от с. Соколово, обл. Добрич водач на лек автомобил „Сеат” поради движение с несъобразена скорост се удря в мантинела и навлиза в стръмна залесена част извън пътя. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,02 промила в издишания от водача въздух. Водача е настанен в болница с комплексна травма – натъртвания и охлузни рани, без опасност за живота. По случая е съставен АУАН по ЗДвП.

На 2 юли, около 22:00 часа е получено съобщение за възникнало ПТП по пътя между град Тервел и с. Божан, обл. Добрич. На място е установено, че водач на лек автомобил „Фолксваген” при разминаване със зърнокомбайн се удря в хедера на машината, губи контрол над МПС и се удря  в насрещно движещия се лек автомобил „Дачия”. Вследствие на удара лекия автомобил „Дачия” се поднася и се удря в бетонен постамент на мост. От настъпилото ПТП са нанесени значителни материални щети по двата леки автомобила. Водачите на трите МПС са изпробвани за употреба на алкохол, като цифровата индикация е с отрицателен резултат. Работата по случая продължава по описа на РУ МВР Тервел.

На 3 юли, около 02:30 часа в района на ж.к. „Добротица” в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „БМВ” с добричка регистрация. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 2,03 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан Д.Д. (38 г.) от град Айтос. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 3 юли, около 20:10 часа е получено съобщение за възникнало ПТП по ул. „Христо Ботев” в град Добрич. На място е установено, че Ж.Г. (21 г.) водач на лек автомобил „Ландроувър” с добричка регистрация при преминаване на червен сигна на светофарна уредба отнема предимството на влекач „Ивеко” с добричка регистрация. От настъпилото ПТП са нанесени материални щети по МПС. Водача на лекия автомобил е настанен в МБАЛ Добрич с диагноза комоцио, без опасност за живота. Извършените проверки за употреба на алкохол с техническо средство на двамата водачи са отрицателни. По случая е съставен АУАН по ЗДвП.

На 3 юли, около 11:20 часа е получено съобщение за възникнало ПТП между с. Църква и с. Оброчище, обл. Добрич. Установено е, че водач на лек автомобил „Рено” с варненска регистрация губи контрол над МПС и се удря странично в насрещно движещия се лек автомобил „Мазда” с добричка регистрация, продължава движението си и удря лек автомобил „Тойота” с варненска регистрация и се блъска челно в следващия приближаваш автомобил „БМВ” с добричка регистрация. От настъпилото ПТП са нанесени значителни материални щети по МПС. При извършената проверка за употреба на алкохол на водача на лек автомобил „Рено”, цифровата индикация отчита наличието на 3,01 промила в издишания въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан В.Г. (42 г.) от град Варна. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Албена.

НА 3 юли, около 17:40 часа е получено съобщение за възникнало ПТП по ул. „Черноморска” в град Каварна. Установено е, че водач на лек автомобил „Пежо” с варненска регистрация при завой на ляво не пропуска преминаващия през кръстовището пешеходец на 66 г. от Р. Беларус. От настъпилото ПТП са нанесени значителни материални щети по автомобила, пешеходеца е без наранявания. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство цифровата индикация отчита наличието на 1,50 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан Я.Я. (34 г.) от град Каварна. По случая е образувано бързо полицейско производство по описа на РУ МВР Каварна.

На територията на ОД МВР Добрич са регистрирани два пожара без материални загуби и два пожара с нанесени материални щети.

04.07.2016 г.                         ОД НА МВР ДОБРИЧ
 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ - 4.07.2016 | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди