изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 16:49 EEST
Осъдиха на 4 години затвор бивш зам.-министър за катастрофа с двама убити от Оброчище    
НовиниОкръжният съд в Добрич осъди на 4 години затвор, които да изтърпи в затворническо общежитие, бившия зам.-министър на финансите и настоящ директор на „ВТБ Капитал”АД – град, Красимир Катев. Той е признат за виновен, че на 22.08.2012 г. на главен път „Е 87”, преди кръстовището за кариера „Момчил” в посока на Балчик при управление на лек автомобил „Фолксваген Туарег” е нарушил правилата за движение и по непредпазливост е причинил смъртта на двама млади мъже от с. Оброчище. Нанесъл е и средна телесна повреда на жена от София.


При трагичния инцидент на 22 август 2012 г. управляваният от Катев автомобил навлиза в лявата лента по посоката на движението и удря насрещно движещия се опел с варненска регистрация. Двамата пътували в него мъже буквално са изхвърчали от автомобила, като 20-годишният Д.Г. загива на място, а 25-годишният П.Р. умира в болницата в Добрич по-късно. В катастрофата пострадаха 65-годишна жена, пътувала във фолксвагена, както и 6-годишната дъщеря на Катев.
Преди две години Окръжният съд в Добрич оневини Катев за катастрофата, но делото бе върнато от по-горната инстанция.
Сега съдът, освен че го призна за виновен и осъди ефективно, го лишава т правоуправление за срок от шест години. Оправдава го по първоначалното обвинение за каране с превишена скорост. Осъжда го да заплати разноски по делото в размер на 3486,50лв.
Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок от днес пред Апелативния съд във Варна.

 


Сходни връзки

Осъдиха на 4 години затвор бивш зам.-министър за катастрофа с двама убити от Оброчище | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди