изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 02:36 EET
ТРУПОВЕ НА КРАВА И ДЕЛФИН НА ПЛАЖА КРАЙ ШАБЛА    
Екология„Може да се разходите или поплажувате на уникално място. Между Шабла и село Езерец се разхождате между трупове на крава и делфин. Видимо са там от началото на сезона. Надяваме се да не са там до края му”, става ясно от изпратен до dnevnik.bg сигнал, съпроводен със снимки.

Припомняме, че за изхвърлени от морето трупчета, най-вероятно, на малки делфинчета, бе алармирано през миналото лято от почиващи в района на Крапец.
„От известно време морето изхвърля малки трупчета, по наше мнение, на малки делфинчета. Не знаем каква е причината. Някои от тях са обезглавени, но има и с глави. Снимахме някои от тях. Лежат изхвърлени на брега по цялата брегова линия. Не са по-дълги от метър, може би 60-70 см. Намираме все повече. Досега са към 5 трупчета...”, съобщава жената в социалната мрежа. И допълва,  са се опитали да алармират институции във Варна, но не са им вдигнали.
„Последните три седмици всяка седмица морето изхвърляше по едно мъртво делфинче, а онзи ден изхвърли четири, вчера три и приятели същия ден ми се обадиха от Шабла, че там имало осем малки мъртви делфинчета, а на Крапец имало на плажа десет“, каза преди дни пред БНТ природозащитникът Атанас Русев, който нарече себе си „гробар на делфинчетата“.
В разследването "Мълчаливият" убиец на делфинчета! той обяснява, че когато се правят проучвания за нефт и газ, това става с много мощни звукови сигнали, които се излъчват от специални кораби. Те трябва да се отразят в морските недра и да предоставят „картина“ на дъното и евентуалните залежи на изкопаеми горива там. Във водата обаче силата на звука може да надмине в пъти децибелите от реактивен самолет, което за животните има ефекта на експлозия. „Представете си вие да останете без зрение, равновесие, слух, без никакви сетива и в същото време в тялото ви на 100 места да има вътрешен кръвоизлив“, дава пример Русев. НДТ

 


Сходни връзки

ТРУПОВЕ НА КРАВА И ДЕЛФИН НА ПЛАЖА КРАЙ ШАБЛА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди