изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 17:47 EEST
5 научни факта, доказващи че трябва да спим голи    
Любопитно

В името на бъдещите си деца - не пренебрегвайте плюсовете на това да спите голи и захвърлете дрехите



Лято е! Сега повече от всеки друг сезон хората захвърлят своята пижама и любима тениска, която отдавна е "пенсионирана" в ролята на нощница. Има обаче редица проучвания, които доказват, че спането без дрехи е полезно и трябва да захвърлим спалното бельо не само през горещите месеци.

Без повече увъртане вижте пет научни причини, които ще ви накарат да спите голи:

Сънят е по-пълноценен

Температурата на тялото се понижава, когато човек се унесе и се повишава преди момента на събуждането. Дрехите могат да попречат на тази обичайна функция на тялото.

Метаболизмът се ускорява

Спането без дрехи през нощта може да помогне за забързването на метаболизма според изследване от 2014 година. Според него, когато хората спят в по-хладни стаи, тялото им гори мазнини, а същият ефект може да бъде предизвикан и от спането без дрехи.

Предпазва тестисите

Спането с бельо повишава шансовете от инфекции на най-нежното място при мъжете. Ако зарежете бельото, давате шанс на тестисите си за по-добро здраве.

Подхранва спермата

Скротумът има нужда от точната температура, за да оптимизира произвеждането на сперма. Идеалната температура е малко по-ниска от тази, необходима за останалата част на тялото. Когато тестисите са затоплени повече, качеството на спермата страда. Така че в името на бъдещите си деца - не пренебрегвайте плюсовете на това да спите голи и захвърлете дрехите.

Сближава ви с партньора

Контактът кожа в кожа с друг човек освобождава хормона окситоцин в мозъка, твърдят шведски учени. Той намалява стреса, кара ви да се чувствате по-свързани с партньора си и увеличава желанието за секс.

http://kanal3.bg

ЕЛАТЕ В ГРУПАТА ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА 2: жени - пари - властl

 


Сходни връзки

5 научни факта, доказващи че трябва да спим голи | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди