изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 00:54 EEST
ПФА „Добруджа“ с приз „Нестинарка“ от фестивал в Бургас    
НовиниПрофесионален фолклорен ансамбъл „Добруджа“ – Добрич стана тазгодишният носител на престижната награда „Нестинарка“, която се връчва всяка година при откриването на Международен фолклорен фестивал - Бургас.



Тя се присъжда за изключителен принос в областта на българското народно пеене и танцово изкуство, за заслуги в популяризирането и утвърждаването на българското народно творчество.
ПФА „Добруджа“ е създаден през 1954 година. Състои се от музикален, хоров и танцов състав. В дългата си история ансамбъл „Добруджа“ е представял България във фолклорни форуми по целия свят. Той има в репертоара си песни и танци от всички фолклорни области. От създаването си до днес работи за съхраняването, обогатяването и популяризирането на уникалния добруджански фолклор.
Ансамбълът е носител на множество награди, сред които орден „Червено знаме на труда“, Златна лира на съюза на българските музикални и танцови дейци, Кристална лира - специалната награда на МК за изключителен принос в културния живот на Република България, официален почетен статут и значка „Златна книга“ от Съвета на европейската научна и културна общност.
 


Сходни връзки

ПФА „Добруджа“ с приз „Нестинарка“ от фестивал в Бургас | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.48 секунди