изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 17:31 EEST
СТИЛИЯН ПЕТРОВ СЕ ЗАВЪРНА НА ТЕРЕНА С КАПИТАНСКАТА ЛЕНТА    
СпортЧетири години по-късно Стилиян Петров официално се завърна във футбола. 37-годишният българин записа 45 минути за Астън Вила при изразителния успех с 8:0 над аматьорския австрийски ГАК (Грац) в първата контрола на тима от предсезонната подготовка. Арена на срещата беше австрийското градче Бад Радкерсбург. Стан беше на терена през второто полувреме, като дори получи капитанската лента.

За последно сърцатият полузащитник беше играл в мач срещу Арсенал през март 2012 г., след което беше диагностициран с левкемия. Тогава той веднага се подложи на лечение, а година по-късно обяви, че спира с футбола. След като пребори коварното заболяване, Петров започна да тренира отново и след няколкомесечни усилия си спечели шанса да се подготвя с Астън Вила. В момента той тренира с тима, а новият мениджър Роберто Ди Матео ще прецени дали да му предложи договор.
В мача с ГАК италианският мениджър заложи на два различни състава през двете части, като Петров беше във втория. Головете реализираха Майка Ричардс, Джордан Аю (2), Либор Козак, Джо Бенет (2) и Руди Жестед (2).
Отборът на Астън Вила ще остане на лагер в Австрия до 14 юли, след което се прибира в Англия. Следващият шанс за Стилиян Петров ще бъде точно след седмица - на 16 юли, когато "виланите" ще изиграят две контроли в рамките на един ден - срещу Телфорд и Уорчестър Сити.


 


Сходни връзки

СТИЛИЯН ПЕТРОВ СЕ ЗАВЪРНА НА ТЕРЕНА С КАПИТАНСКАТА ЛЕНТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди