изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 16:46 EET
ПЛОДОВЕ НА "ДЕМОКРАЦИЯ": ОБНАРОДВАНИ СА ЗАПОВЕДИТЕ ЗА ЗАКРИВАНЕ НА ОСЕМ УЧИЛИЩА    
ОбразованиеВ Държавен вестник бяха обнародвани заповедите на министъра на образованието за закриването на осем училища в община Добричка от учебната 2016/2017 година, съобщи началникът на Регионалния инспекторат по образование Любомир Тодоров.
Решението за закриване бе взето на сесия от Общинския съвет на Община Добричка.


В съответствие с това заповедите са за закриване на НУ „Отец Паисий” в с. Плачи дол, като учениците от 1 до 4 клас ще се пренасочат към ОУ „Добри Войников” в с. Победа и ОУ „П. К. Яворов” в с. Стефаново. Закрива се НУ „Христо Ботев” в с. Лясково, като учениците се насочват към ОУ „Стефан Караджа” в с. Житница. През следващата учебна година  няма да отвори НУ „Христо Ботев” в с. Ф. Дянково с възможност за насочване на учениците към ОУ „В. Левски” в с. Хитово и НУ „Н. Й. Вапцаров” – с. Карапелит. Учениците от закриващото се ОУ „Димитър Минчев” в с. Паскалево могат да се насочат към ОУ „Отец Паисий” в с. Овчарово, а тези от ОУ „Братя Миладинови” в с. Черна – към ОУ „Стефан Караджа” в с. Житница. Децата от ОУ „Христо Ботев” в с. Владимирово ще се пренасочат към ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” в с. Ведрина. Тези от ОУ „Г. С. Раковски” в с. Бенковски ще се насочат към ОУ „Н. Й. Вапцаров” в с. Карапелит. Учениците от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” в с. Стефан Караджа ще могат да се преместят в ОУ „Добри Войников” в с. Победа.
Общината и РИО имат ангажименти за приемане-предаване на училищната документация и материалната база.  Добричка прави необходимото и за оптимизиране на заетите в системата на образованието, за да може да се осигури заетост на освободените от закритите училища.
Колко учители ще останат без работа, както и колко деца ще спрат да посещават училище заради промяната, ще стане ясно на 15 септември. Община Добричка осигурява транспорт на децата от закритите училища до приемните учебни заведения.
ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” в с. Ведрина е предложено да бъде определено като защитено училище. Очаква се решение за това да бъде взето през август.
Припомняме, че решението за закриване на училища в Община Добричка бе взето въз основа на предложение на изградена комисия в много широк състав и на база изключително тревожната тенденция от намаляване на броя на учениците и децата. НДТ
 


Сходни връзки

ПЛОДОВЕ НА "ДЕМОКРАЦИЯ": ОБНАРОДВАНИ СА ЗАПОВЕДИТЕ ЗА ЗАКРИВАНЕ НА ОСЕМ УЧИЛИЩА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди