изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 09:35 EEST
СЪДЪТ ПОТВЪРДИ ГЛОБА НА МИНАТА В ОБРОЧИЩЕ, НАЛОЖЕНА СЛЕД СМЪРТЕН СЛУЧАЙ ТАМ    
Ред и сигурностАдминистративният съд в Добрич потвърди решението на Районния съд в Балчик, с което се оставя в сила една от наложените от Инспекцията по труда глоби на „Евроманган” ЕАД след смъртния случай там.


Наказателното постановление е от 10 септември 2015 г. на директора на “Инспекция по труда”. С него са установени нарушения на общите правила за управление на дейността по осигуряване безопасността и опазване здравето на работещите в мините. Наложена е глоба от 2 000 лв.
Проверката в мината е извършена на 7 април миналата година след като в мината загина работник. Установено е, че в подземния участък в района на 30 метра, галерия 64Б е със силно намалени габарити, като се е получила денивелация между галерията и фронта, вследствие на което се е възпрепятствало нормалното придвижване на хора и техника, като на места предвижването е ставало в силно приведено състояние.
Според свидетели, на 7 април миньорите не са могли да преминат през галерия 64Б, тъй като от ръководството на мината им е било обяснено, че тази галерия, която е втори изход на работното място фронт 64 е със силно нарушени габарити и в лошо състояние, което е и наложило тялото на починалия работник да бъде изнесено през галерия 64А. НДТ


 


Сходни връзки

СЪДЪТ ПОТВЪРДИ ГЛОБА НА МИНАТА В ОБРОЧИЩЕ, НАЛОЖЕНА СЛЕД СМЪРТЕН СЛУЧАЙ ТАМ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди