изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 05:52 EEST
ПОТОМЪК НА ОПЪЛЧЕНЕЦ ОГЛАВИ ПАРТИЯТА НА ТАТЯНА ДОНЧЕВА В ДОБРИЧ    
Интервюта Ташко Ташев е председател на Общинската организация на Движение-21 и член на Националния съвет на партията. Бизнесмен, 39 годишен, семеен с три деца, зодия „Лъв“, кръвна група „Бунтар“, девиз в живота: „ Аз искам – значи мога !“, хоби – лов и риболов, страстен водолаз - обича дълбоките води и предизвикателствата.

- Г-н Ташев, хората се умориха от партии. Защо се захванахте с политика ?

- В Община Ген. Тошево има едно село Василево. То е кръстено на моя прапрадядо Васил Контаров. Той е опълченец, участвал е в Руско-турската освободителна война в 4-та опълченска дружина и в най-големите битки при Шейново и Шипка. Най-трудната битка за него е била на рождения му ден – 21 август. В родния му дом Котел Васил Левски е основал първия революционен комитет в града. Турците са му дали прякора Комитата. Днес в село Василево има паметник на дядо ми, а в Ген.Тошево – улица на неговото име. Защо разказвам всичко това. Защото със сигурност съм наследил бунтарска  жилка от този мой дядо, с когото много се гордея. Кръвта на дядо ми тече в моите вени… Ако само мърморим и изпращаме младите хора в чужбина, никога няма да оправим живота си.

- Колко структури има Движение-21 в областта?

- В Добрич, Каварна, Балчик, Шабла, Тервел. В Добрич имаме офис в центъра на града, срещу църквата „Св. Георги.“, предоставен от Общината, защото на парламентарните избори партията мина 1%.

- За младите хора битува мнението  че са аполитични. Как ще ги привлечете ?

– Труден въпрос. Младите, които все още са в България, не се интересуват от политика, а от реализацията си. Тези, които заминават, търсят нормални условия за живот. Е, щом знаем причините, следва да търсим и решения на проблемите.

- На последните местни избори буквално „на косъм„ се разминахте с участие в Общинския съвет?!

- До последно знаехме, че ще имаме един общински съветник… Няма да коментирам решенията на РИК и съда. Но за един месец кампания резултатът не беше лош. Срещнахме се с много хора. Чухме неволите им по улици и квартали. И се убедихме, че не всички решения зависят  от пари.

- На балотажа подкрепихте сегашния кмет.

- С когото проведохме специална среща след изборите. Предоставихме му систематизирани и обобщени темите и проблемите не само на нашите членове и симпатизанти. На тази среща получихме уверение, че ще направим публичен дебат, за да чуят гражданите как новият кметски екип ще отговори на исканията им. Хората се интересуват от финансовия одит на Общината, колко струват жълтите плочи на площада и защо се сменят всяка година и много други.

- На кои от въпросите получихте отговор ?

- На нито един. Отговорът на кмета бе, че на сайта на общината периодично са изнася информация. Хората обаче искат срещи и отговори очи в очи. Затова нашата идея бе и си остава публичен дебат, на който данъкоплатците да получат отговори, например: защо беше ликвидирана  тролейбусната мрежа в града, как беше избрана фирмата, която да нареже на скрап цялата система и къде отидоха парите от това упражнение. До ден днешен няма публичен отговор кому беше нужна тази ликвидация. И още ред други въпроси със задна и предстояща дата…

- Вярвате ли, че ще има такъв публичен дебат ?

- Ако след горещото лято кметът забрави обещанието си, пак ще му напомним.

- С кои партии в града контактувате в момента ?

- С нито една. Големите се държат високомерно.

- А търсят ли ви ?

- Не, защото сме извън политическата схема в Добрич. Нас ни търсят по време на избори. Както беше преди балотажа. Но няма да е все така. Движение-21 с директния си и прям стил набира скорост. Това подценяване на малките партии от страна на големите един ден ще им изиграе много лоша шега. Вижте какво стана в Балчик. В момента там Движение-21 е най-ухажвана партия.

- Къде и в какво виждате надежда ?

- Нали знаете поговорката: "Помогни си сам, за да ти помогне и Господ". Трудното ни битие би трябвало вече да е променило поне малко съзнанието и мисленето ни. Не може само да мърморим, да НЕ гласуваме, а после да псуваме че ни управляват некадърници. И стига с тая къса памет. Всяка партия и кметски екип идват на власт с обещания. Щом си обещал – ще се отчиташ на данъкоплатците кога ще свършиш работа. Нашият поглед трябва да е отвъд жълтите павета. Време е за отбора на квартала.

Разговаря: Галя Стоянова

 


Сходни връзки

ПОТОМЪК НА ОПЪЛЧЕНЕЦ ОГЛАВИ ПАРТИЯТА НА ТАТЯНА ДОНЧЕВА В ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди