изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 16:31 EEST
Ципрас прецака апетита на Обама с изказването си за Путин    
По света Министър-председателят на Гърция Алексис Ципрас се оказа единственият лидер на страна от НАТО, който не смятат да се кара с Русия. И точно това си намерение гръцкият премиер е обявил без капка свян по време на тържествената вечеря за края на срещата на Алианса във Варшава. Заставайки пред всички, той предложил противопоставянето с Русия да бъде спряно и да се премине към сътрудничество със страната и с нейния президент Владимир Путин, съобщават гръцки медии.

Изказването на Ципрас изключително подразнило американския президент Барак Обама, който го приел  като лична обида. „Това трябва да го кажете на вашия приятел Путин”, казал в отговор американският държавен глава.

Информацията за словесната престрелка между политиците бе потвърдена от гръцкия министър на отбраната Панос Каменос, който присъствал на вечерята.  Той обаче побързал да добави, че отношенията между Атина и Вашингтон остават „великолепни”.

Припомняме, че по време на срещата на НАТО във Варшава американският президент заяви, че в последно време Алиансът се сблъсква с множество заплахи и една от тях е Русия.  http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Ципрас прецака апетита на Обама с изказването си за Путин | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди