изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 10:31 EEST
590 лева да е данъкът за такситата в Добрич предлага Общината    
НовиниПублично обсъждане на изменение и допълнение на Наредбата за определяне размера на местните данъци обяви Община Добрич. Тя публикува проекта на сайта си. Публичното обсъждане ще продължи до 25 юли. Местната администрация очаква аргументирани предложения от граждани на адрес: dobrich@dobrich.bg.



 Кметът Йордан Йорданов посочва в докладната си записка, че промените се налагат въз основа на обнародваните в Държавен вестник брой 32 от 2016 г. изменения и допълнения на Закона за местните данъци и такси. Въвежда се нов годишен местен данък, който се нарича Данък върху таксиметров превоз на пътници. С него се облагат данъчно задължените лица за всеки автомобил, за който е издадено разрешение за извършване на таксиметров превоз на пътници. За целта необходимо е Общински съвет да определи с наредба годишния размер на данъка върху таксиметров превоз на пътници за съответната година в граници от 300 лв. до 1000 лева. Това трябва да стане до 31 октомври на предходната година. За 2017г. общинските съвети следва да определят размера на данъка до 30 Септември 2016 г.
Към момента броят на таксиметровите автомобили в Община Добрич, за които има издадени разрешения за осъществяване на таксиметров превоз на пътници е 370. При така зададена нормативна уредба, прогнозата за очакваните годишни приходи от този данък ще са – при взет минимален размер – 111000.00 лева, при максимален – 370000.00 лева, а при малко под усреднен размер ще са 218300.00 лева. Определянето на конкретния размер на данъка е предоставено на Общинския съвет.
Предложението на администрацията е да бъде възприет малко под осреднения размер на данъка, като по този начин ще се постигне баланс между фискалните интереси на общината и възможностите на данъчните субекти да заплащат дължимите от тях задължения за данък.
Предложението, което ще бъде внесено в Общинския съвет е годишният размер на данъка върху таксиметров превоз на пътници да е 590 лева.

 


Сходни връзки

590 лева да е данъкът за такситата в Добрич предлага Общината | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди