изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 11:33 EEST
Над 300 хиляди мезиха с най-мащабното Балканско турне    
НовиниФестивалът на Балканската скара нахрани хиляди, ожени четирима и награди стотици


Фестивалът на Балканската скара взриви градовете– Велико Търново, Стара Загора, Бургас, Варна, Добрич и Русе като привлече над 300 хиляди посетители в 28 целодневни безплатни събития.
Културното многообразие на Балканите бе изразено чрез музика, танци и вкусна храна, съчетани в зрелищно кулинарно пътешествие.
Над 90 тона балкански мезета, над 100 чевермета, 10 хиляди награди, 1000 литра безплатна бира, две предложения за брак, над 300 биса и над 180 часа музика са част от впечатляващата статистика от първото по рода си турне на цял фестивал в България.
Мирослав Илич, Гъмзата, Нели Петкова, Борис Солтарийски, Бобан Здравкович, 100 Каба гайди, солистите на Филип Кутев, Сакис Кукос, Люси и Андреас, Надя и Тишев от Революция – Z, малката Тереза от „Шоуто на Слави“, Отборът на Сърцето в състав : Румънеца и Енчев, , Спенс, Кристо, Лео и Игратаи  Група „СкандаУ“, илюзионистът Арсен и много други  бяха част от  изпълнителите, които караха публиката да пее с цяло гърло.
Музикалната програма на Мези Турнето  впечатли с разнообразие от танцови и вокални групи, представящи богатството на Балканския фолклор в комбинация с множество детски самодейни състави като общият брой на артистите в турнето надмина 3 хиляди.
Енчев: „Определено това е най-мащабното и впечатляващо събитие, което съм правил. Истински ме впечатлиха огромното количество млади и усмихнати българи, спортуващите деца, а от кулинарната част – еднометровото кюфте на бай Добри в Стара Загора, 60 сантиметровата пласкавица на сърбите, както и казанът с домашна лютеница и  70 сантиметровите пържоли на софиянци. Нямаше спорт  или музикален стил, които да не присъстват. За мен успехът на фестивала се корени в  съвременната формула за свобода, която се усещаше в невероятната атмосфера. Усещането, че всичко е възможно и животът е прекрасен ни превърнаха в хипитата на Балканите. „
Освен в песните, танците и мезенето, гостите се забавляваха с множеството турнири по табла и белот, бирпонг (тенис на маса с бири), дегустация на вина,  пейнтбол с лъкове и  за първи път в България - мачове по бабъл футбол, а за по- малките посетители във всеки град бе осигурена детска спортна академия, където малчуганите участваха в състезания с тротинетки и колелета, играеха баскетбол, футбол, бадмингтон, а също можеха да се забавляват и на гигантския лунапарк, които пътуваше с фестивала.
Организатори на Мези Турнето са Фондация „Румънеца и Енчев“, в партньорство с музикална компания „Селект Мюзик Медия“.


 


Сходни връзки

Над 300 хиляди мезиха с най-мащабното Балканско турне | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди