изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 16:07 EEST
ДООГРАБВАТ НИ: ЧЕЗ съди България за стотици милиони евро    
Новини Енергийната група ЧЕЗ е предявила иск срещу България в Международния център за уреждане на инвестиционни спорове - ICSID. Той е за стотици милиони евро, предаде БНР. Новината съобщи говорителят на фирмата Барбора Пулпанова.От ЧЕЗ са решили да предприемат тази стъпка след редица интервенции на българските институции, които вредят на дейността на компанията в България и в дългосрочен план поради критичната ситуация на местния енергиен пазар, която не се подобрява.

 
През ноември 2015 г. ЧЕЗ е изпратила до българското правителство т.нар. Notice of Dispute, предхождаща жалба. Чешката компания е поискала решение на спора по взаимно съгласие и запазвайки си правото за инвестиционен арбитраж. Българската страна не се е възползвала от тази възможност до този момент.
 
"Подготвени сме да защитим нашите инвестиции по всички възможни начини, а арбитражът е следващата логична стъпка", пояснява Иво Хлавач, шеф на отдела за външни връзки и регулация.
 
Групата стъпва на българския пазар в края на 2004 г. и обхваща близо 3 милиона потребители. http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

ДООГРАБВАТ НИ: ЧЕЗ съди България за стотици милиони евро | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди