изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 22:48 EEST
ЮБИЛЕЙНА ИЗЛОЖБА НА КРАСЕН БЕРБЕНКОВ В „ДВОРЕЦА“    
КултураДържавен Културен Институт 'Културен център "Двореца" представя юбилейна изложба на Красен Бербенков "Акценти в градината". Във връзка с 60- годишнината на Красен Бербенков в галерия "Тихото гнездо" на културен център "Двореца" ще бъде подредена  юбилейна  самостоятелна изложба, озаглавена "Акценти в градината".


На 15 юли от 18:00 ч., "Акценти в градината" ще бъде официално открита с вернисаж. Периодът, в който изложбата ще може да бъде видяна, е от 15 до 30 юли.
На широката публика Красен Бербенков е познат като художник, общественик и съавтор на множество културни инициативи.
Роден е в Добрич. Завършил е Националната художествена академия „Николай Павлович“  в София, специалност живопис в класа на Академик Светлин Русев 1986 г. Преподавател в Национално Училище по Изкуствата „Добри Христов“ гр. Варна. Бербенков е член на Съюза на българските художници, секция Живопис. Участник е в множество колективни и самостоятелни изложби в страната и чужбина.
Красен Бербенков е носител на редица значими отличия, в това число - Национална награда за живопис в изложба конкурс „Човекът и морето“ – 1989, Специална награда на община Варна за живопис – 2006 и др.
Негови творби са притежание на едни от най-престижните национални и частни галерии в Европа, Америка и Близкия изток. НДТ
 


Сходни връзки

ЮБИЛЕЙНА ИЗЛОЖБА НА КРАСЕН БЕРБЕНКОВ В „ДВОРЕЦА“ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.08 секунди